Menü
.
.
.

Keresztény média

Katolikus egyház

Közösségek

Kultúra

Lelkigyakorlatok
 

Nem csak nyelvvizsgázunk, használjuk is a nyelvet…
A 2008. év elején a Biblia Éve alkalmából versenyt hirdettünk meg régiónk felekezeti iskoláinak. Havonta 5 bibliai kérdés angolul, németül honlapunkon, e-mailben vártuk a válaszokat, az eredményeket on-line nézhették meg a versenyzők. Kiváló alkalom arra, hogy a Biblia egyetemességére ráérezzenek, és a számítógépet tartalmas módon használják fel. (www.bibleserver.com) A verseny 2008 Adventjében zárult.

ANGOL NYELV : I. hely Danku Ágnes, Miklósi Nikoletta Szent Imre Kat. Gimn. Nyíregyháza,
II. hely Berzeviczy Nóra, III. hely Fehér Nikolett Evangélikus Kossuth Lajos Gimn. Nyíregyháza
Jutalmuk angol-magyar nyelvű Biblia

NÉMET NYELV: I. hely Szebényi Nikoletta, II. hely Szilassy Andrea Szent Imre Kat. Gimn.
Jutalmuk német-magyar nyelvű Biblia
Különdíj: a szentimrés Juhász Petra, ő angol és francia nyelven küldött be válaszokat.

2007/08-ban a Global Outreach katolikus pályázatával sikeres tanévet töltött az USA-ban Román Tamás, kiváló eredménnyel zárta idén első félévét az USA Wisconsin államában egy másik diákunk, Kovács Gergely. Román Tamás az eTwinning pályázatát elnyerve a Spring Day Magazine szerkesztőségében országunkat egyedül képviseli a nemzetközi csapatban. Az első helyen megjelölt tartalék munkatárs is iskolánk diákja: Kornafeld Anna.

Eddig 7 diákunk nyert az Oxford University Press pályázatain 10 napos londoni utat. A Thinkquest nemzetközi honlap-készítő pályázaton már három csapatunk vett részt, a Kodály módszerről, a pápaválasztásról és a magyarok szerepéről a számítógépek létrejöttében készített honlapok láthatók a TQ Library-ban.

3 fős csapatunk utazik tavasszal Bartháné Cserny Katalin tanárnő vezetésével Svájcba a CERN-be a részecske kutató intézetbe. Tanárnő (számítástechnika-fizika szakos), 1 hónapig tanított fizikát angol nyelven az Egyesült Királyság Minster College iskolájában, és ösztöndíjjal 3 hetet töltött a CERN-ben Svájcban.

Nagy Katalin tanárnő (történelem-földrajz szakos), 2008-ban 10 napos ösztöndíjjal az USA-ban a Holocaust témát tanulmányozta, 2006-ban két hetes ösztöndíjjal Japánban az ottani oktatással és kultúrával ismerkedett meg.

Kallós Béla matematika szakos kolléga 2006-2008 között egy európai uniós projekt keretében nemzetközi konferenciákon vett részt, folytatásaként 2009-ben a Krakkóban tartandó Nyári Egyetem egyik előadója lesz.

Tavaly Serge atya és francia diákok jöttek hozzánk, az Evangéliumi játékokat Európa több országa után diákjaink bevonásával adták elő nálunk is. A mieink a nyáron Barkócziné Filep Judit tanárnő szervezésében és vezetésével viszonozták a látogatást. Pócsik Fruzsina tanárnő Skóciába és Angliába szervezett utat.

Tomka Magdolna nővér segítségével egy diákunk a németet is gyakorolva egy hónapot töltött egy lelkigyakorlatos házban Ausztriában.

… és végzős diákjaink többsége középfokú nyelvvizsgával hagyja el iskolánkat.

Nagyné Ullrich Katalin
idegen nyelvi mk.-vezető
Szent Imre Kat. Gimn., Ált. Isk. és Koll.

 
 

.
Elérhetőségek

Cím:
4024 Debrecen, Varga u. 4.
.
Levélcím:

4002 Debrecen, Pf. 230.
.
Telefon:
52/431-631
.
Fax:
52/431-632
.
E-mail:
hivatal@dnyem.hu

Egyházközségek
.


Egyházmegyei papok

.