2016. április 06., szerda 09:35

II. Országos Komplex Természettudományi Verseny Nyírbátorban

– országos 6. és 8. helyezés

A tanév elején Bartháné Hagymásy Zita tanárnő buzdítására osztályunkból 4 csapat jelentkezett erre az izgalmas és új ismeretekkel teli komplex természettudományi versenyre, ahol már tavaly is megmérettettük magunkat és nagyon szép eredményekkel tértünk haza.

A levelezős fordulók előtt minden csapatnak egy előzetes feladatot kellett elkészítenie, melyben a zsűrik kicsit közelebbről, akár egy videó vagy fénykép segítségével is megismerhetik a lelkes versenyzőket. Majd csak ezután következett az igazi megpróbáltatás három, igazán nehéznek mondható, sok utánajárást igénylő írásbeli fordulón keresztül. A harmadik forduló után a versenynek ezen része lezárult. Az interneten figyelemmel követtük az eseményeket, pontokat, és nagy izgalommal vártuk a döntőbe került csapatok névsorát. Az eredmény megszületése után úgy véltük, szorgalmas munkánk meghozta gyümölcsét, hiszen 66 csapat közül Zebrák, illetve Szibériai tigrisek nevű csapataink az országos fordulóba kerültek, vagyis a legjobb tízben voltak. A nagy öröm és izgalom mellett viszont a felkészülésről sem szabadott megfeledkeznünk. A verseny döntőjére prezentációt, valamint háztartási hulladékból összefabrikált használati tárgyat kellett készíteni minden résztvevő csapatnak. Nehéz feladat volt kiötleni a tárgy konstrukcióját és egy erőfajtáról megszerkesztett Power point előadás sem jelentett kis akadályt (de megbirkóztunk vele).

Elérkezett a várva várt nap, amikor autóval a döntő helyszínére, a Nyírbátori Református Általános iskolába utaztunk. Szívélyesen, tízóraival fogadtak minket. A használati tárgyak bemutatása pár szóban történt. A Szibériai tigrisek (vagyis mi), egy lyukas lepedőből készítettünk csomózással lábtörlőt, a Zebrák pedig chipszes zacskóból csináltak táskát. Majd megkezdődött az igazi megmérettetés 4 állomáson keresztül. Az első állomás felfrissített minket egy kis sport keretében. A második állomáson műveltségi tesztet töltöttünk ki, majd egy kémiai kísérletet magyaráztunk meg. Végül az utolsó állomáson a prezentáció bemutatása következett. A versenyzés után, kissé fáradtan fogyasztottuk a finom ebédet, ezután akinek kedve volt megnézhette a várost. Az eredményhirdetésre ezután került sor.

A csapatok nagyon szépen szerepeltek és gyümölcsöztették tudásukat. A Zebrák csapata országos 8., a Szibériai tigrisek országos 6. helyezést értek a 7.-8. osztályos kategóriájában. A szép helyezést könyvjutalommal, oklevéllel és egy apró kis ajándékcsomaggal jutalmazták. A nap végén boldogan és fáradtan tértünk haza és már tervezgettük a jövő évi versenyen való részvételt is.

Dankó Csenge 7. b

1

Szibériai tigrisek: Juhász Zsófi, Kovács Rebeka, Treszkai Lili, Dankó Csenge, (Vasas Réka)

2

Zebrák csapat tagjai: Wachal Viktória, Molnár Mária Boglárka, Bákonyi Marianna, Nagy Krisztina

 

 

 

 

 • Galéria:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Free Joomla templates by L.THEME