2016. június 13., hétfő 11:09

"Nem vagyunk mi kispályások!"

A Szent János ovisok is szurkolnak a magyar futballválogatottnak

Az Összefogás XI. Sportegyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sport Szakállamtitkársága, a Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Program szakmai támogatásával labdarúgó fesztivált és szurkolói találkozót szervezett "Nem vagyunk mi kispályások!" címmel. A rendezvényre külön meghívást kapott az ország 24 legjobb iskolai/óvodai szurkolótábora, köztük az egyeki Szent János Katolikus Óvoda is.

A „nem kispályás” csapatok egy pályázaton szerezhették meg a jogot az I. Újbudai Focimajálison való részvételre. A Szent János Katolikus Óvoda 6 perces filmmel nevezett, melynek ötletgazdája Kiss Enikő óvodapedagógus. A gyerekeket Kisné Mucza Tünde és Pető Árpádné edzőpedagógusok készítették fel a felvétel előtt. Kisfilmünk elnyerte a szakmai zsűri tetszését, így csapatunk egyike lett az ország 10 legjobb óvodai szurkolótáborának. Tovább növelte örömünket, hogy az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány átvállalta az utazás költségeit.

A gyermekek nagy izgalommal várták a focimajális napját. A kora reggeli órákban indultunk Budapestre a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba. A buszozás külön élményt jelentett a kicsik számára, a hosszú úton sokat nézelődtek, kérdezgettek. A regisztrációt követően Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Király Nóra Újbuda alpolgármester asszonya köszöntötte a résztvevőket. A megnyitóra minden csapat a település helységnév táblájával vonult fel, Egyek zászlaját dr. Miluczky Attila polgármester úr vitte, aki kísérőként csatlakozott a csapathoz. A délelőtt folyamán az óvodás korosztály számára az Ovi-Foci Alapítvány munkatársai különböző ügyességi akadálypályákat állítottak fel, melyeket a nagy meleg ellenére lelkesen és ügyesen teljesítettek a gyerekek. A testedzés után a jól megérdemelt játék is helyet kapott a programban: ugrálóvár, játszótér, kézműves sátor állt a gyermekek rendelkezésére. A délelőtt folyamán a nagyszínpadon minden csapat bemutatta a pályázatra beküldött koreográfiát, ovisaink műsorát nagy tapssal jutalmazta a lelkes közönség. A jóízűen elfogyasztott ebéd után ünnepélyes eredményhirdetés és a jutalmak átadása következett. A sikeres pályázatért járó kupákat, érmeket és ajándékokat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonytól és Baumgartner Zsolt autóversenyzőtől vehették át a gyerekek. A nap végére kellemesen elfáradtunk, rengeteg élménnyel érkeztünk haza. A helyszínen forgató tv stábok összefoglalóit és a szervezők által közzétett fotókat a gyermekek szülei is megtekintették.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy részesei lehettünk e nagyszabású, színvonalas rendezvénynek.

Hajduné Holló Katalin

igazgatóhelyettes

 • Galéria:
  • P1150522-1
  • P1150529-1
  • P1150567-1
  • P1150595-1
  • ovifocimajalis-2126 (1)

Free Joomla templates by L.THEME