2016. szeptember 16., péntek 14:09

Mónus József és csapata ismét világrekordokat lőtt Amerikában

Világrekordokat ígért Mónus József, a „Farkas” az Amerikai Egyesült Államokban (Utah/Wendover) 2016. szeptember 2-3-án rendezett távlövő világranglista verseny előtt. Csapata fényes sikereket ért el.
A bajnok Mónus József — ahogyan ő mondja — a „józan ész határán túl” lőtt tanítványaival együtt, akik között feleségét, Ruszin Annát és fiát, a 22 éves Mónus Lászlót is ünnepelték, de a „magyarok nyilainak” hírét vitte a 18 éves ifjú egri hölgy, Prokaj Kiara is, akinek szintén bőségesen kijutott az ünneplésből.

A magyar versenyzők a világrekorder íjász által készített íjakkal és nyílvesszőkkel versenyeztek és kategóriájukban minden idők legnagyobb eredményét lőtték.
Mónus József a három kategóriában is világrekordot lövő versenyző új csúcsot ért el. Az 50 fontra korlátozott íjával további 23 méterrel messzebbre, 500 méter közelébe röpítve vesszőjét.
Ruszin Anna a modern ázsiai íjak versenyében a női kategória ranglistájának élére került, 349,73 méterrel, korlátlan Modern Ázsiai stílusban 337,86 méterrel, valamint a kézsérülése ellenére lőtt egy Harry Drake aranyérmet is.
Mónus két tanítványa a World Archery szervezet által FITA STAR címmel járó kategóriában Prokaj Kiara 25, Mónus László 62 méterrel szárnyalta túl a korábban jegyzett rekordokat és világcsúcsokkal vették át kategóriájuk első helyét.

Mónus József, a Farkas, arra a kérdésünkre, hogy mi lehet a siker titka, elmondta, a magyar szív, a magyar hit és küzdeni akarás fényes bizonyosságát kifejező mentalitás eredménye ez. A magyar zászló magasba emelése lebegett a szemük előtt, amikor hónapokon keresztül minden nap több százat, összességében pedig sok ezret lőve készültek fáradhatatlanul. Tették ezt továbbá azzal a hittel, hogy a fiataljainkat mindez majd megerősíti, és szívüket büszkeség tölti el nemzeti hovatartozásuk miatt.

Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Free Joomla templates by L.THEME