2016. szeptember 22., csütörtök 12:05

Útnak indultak a zarándokok a Karitászért!

A sümegi Főplébánia előtt indította útnak Nagy József plébános és Szijártó László atya, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a gyalogos zarándokokat, akik az Irgalmasság évében, a Karitász magalakulásának 85. évfordulóján 85 km tesznek meg gyalogosan a Karitászért és az irgalmas szeretet kibontakozásáért.

A sümegi hittanos gyerekek is kimentek, hogy közösen imádkozva indítsák útnak a zarándokokat. A három napos zarándoklathoz útközben többen csatlakoznak majd, hogy közösen elmélkedve és áldozatot vállalva felajánlják útjukat a Karitászért. A zarándokok 24-én szombaton érnek majd Homokbödögére, ahol egy családi Karitász nap keretében Erdő Péter bíboros úrral és több száz önkéntessel szentmisében adnak hálát a Karitász megalakulásáért, a 85 év önkénteseiért, adományozóiért és támogatóiért. A szentmise végén megáldják a templom falán elhelyezett új emléktáblát a Karitász alapítójának, Mihalovics Zsigmond tiszteletére.

A zarándokok 24-én szombaton érnek majd Homokbödögére, ahol egy családi Karitász nap keretében Erdő Péter bíboros úrral és több száz önkéntessel szentmisében adnak hálát a Karitász megalakulásáért, a 85 év önkénteseiért, adományozóiért és támogatóiért. A szentmise végén megáldják a templom falán elhelyezett új emléktáblát a Karitász alapítójának, Mihalovics Zsigmondnak a tiszteletére.

A zarándoklat vezetője Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, lelkivezetője: Megyesi Ferenc káplán atya Pápáról.

A zarándokcsapathoz csatlakozni lehet az utolsó napon (14 km), szeptember 24-én reggel 8 órakor Pápán a Fő téren.

Csatlakozzon a zarándokokhoz, hogy az Irgalmas Krisztus szeretetét megtapasztalva, áldozatunkkal hálát adjunk és imádkozzunk a Karitászért, a másokat szolgáló szeretetért!

Várunk mindenkit szeretettel szeptember 24-én, szombaton 11 órától Homokbödögére, ahol színes programok keretében ismerkedhetnek meg a Karitász tevékenységével.

  • Galéria:
    • sumeg1
    • sumeg2
    • sumeg3

Free Joomla templates by L.THEME