2016. december 08., csütörtök 09:03

Megalakult a Debreceni Oktatási Tanács

Az országban elsőként alakította meg Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Debreceni Oktatási Tanácsot. A Tanács alakuló ülését 2016. december 1. napján tartotta. A Tanács tagjai között jelen voltak a köznevelési intézményt fenntartó egyházi jogi személyek képviselői is, így a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye részéről, Molnár Katalin főigazgató is.

A napirendi pontok között szerepelt - a résztvevők, meghívottak bemutatkozása után - a Tanács ügyrendjének elfogadása, egy lehetséges, átgondolt, szakmai átfedéseket elkerülő és 2050-ig vizionálható oktatási stratégia tervezésének megbeszélése, amely mennyiségi és minőségi fejlesztésekre fókuszál: 30 %-os tanulói létszám emelése, kollégium felújítása, bővítése; energetikai felújítások; határon túli diákok vonzása; a városban működő cégek szakképzett munkavállalókkal való „kiszolgálása”.

Dr. Papp László polgármester úr, mint a Tanács elnöke együttműködést és partneri hozzáállást kért a képviselő igazgatóktól, fenntartóktól; közös kiadvány szerkesztését határozta el a város, amelyben népszerűsíteni kívánja a Debrecenben jelen lévő köznevelési intézményeket. Egységes marketing stratégia elkészítéséhez kérte a résztvevők támogatását, adatszolgáltatását, fejlesztési elképzeléseket.

A Tanács következő ülését, várhatóan 2017. januárban tartja.

Molnár Katalin

főigazgató