2016. december 16., péntek 15:13

A józsai Szent György-templom a magyar építészet legjobbja 2016-ban

A 12. alkalommal odaítélt Média Építészeti Díjának ezévi győztesei az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én. A nyilvános zsűrizést és gálaestet az epiteszforum.hu idén is azzal a céllal hívta életre, hogy a nagyközönség megismerje a kortárs építészet képviselőit.

2016-ben rekordszámú, 158 pályázat érkezett a Média Építészeti Díjára. A tizenegy döntőbe jutott projektet 158 jelentkezőből válogatta ki a nemzetközi előzsűri, melyeket hazai vezető sajtóorgánumok újságíróiból álló zsűri értékelt. Ezt követően a média képviselőiből álló zsűri elemezte a döntőbe került épületeket és terveket, valamint három szakmai bíráló véleményezte a munkákat.
A már megvalósult épületek közül a győztes Győrffy Zoltán debreceni Szent György-temploma lett.
“A magas színvonalú nemzetközi szakmai szűrők mellett, erőteljesen jelenik meg a közvélemény perspektívája is – ezért különleges a Média Építészeti Díja. Az építészetet így nem önmagában értékeljük, hanem azzal összefüggésben, hogy milyen megoldásokat kínál a legfontosabb társadalmi kérdésekre.” – mondta el Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője.
A legrangosabb magyar online építészeti napilap, az epiteszforum.hu tizenkét évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre a Média Építészeti Díját, hogy a magyar építészek által megépített épületeket és terveket a nagyközönség is megismerhesse.

- Az epiteszforum.hu nyomán -