2016. december 20., kedd 08:51

Megjelent az ÖRÖM-HÍR — a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapja — karácsonyi száma

A tartalomból:
„EMBERSZERETŐ JÓSÁGOTOKAT ISMERJE MEG MINDENKI” címmel Palánki Ferenc megyéspüspök gondolataiban az adakozásra hívja fel a figyelmet. Hangsúlyozza, általában mindenki szegénynek tartja magát, mégis tudunk másokon segíteni. Vannak tőlünk szegényebbek, ezért nemcsak fölfelé, a tőlünk tehetősebbek felé kell tekinteni.

„KÖLCSÖNÖS CSERÉRŐL VAN SZÓ” — Ferenc pápa kereszténységünk aranyszabályára figyelmeztet bennünket, ami azt jelenti, hogy én adok a szegény embernek az enyémből, a szükségesből és nem a feleslegből, így kapok gazdagságot. Ez a csere. A Szentatya továbbá kiemeli, a szegények nem függeléket jelentenek, hanem teológiai kiindulási pontot.

„S. O. S. - KÉZZEL FOGHATÓ SZERETET AZ ERDŐ KÖZEPÉN” — A fülöpi erdőben, mélyszegénységben élő, 16 gyermekes Maczó család az, aki valóban rászorul a segítségünkre. Az Öröm-hírben a család küzdelmes életét mutatjuk be.

„ISTEN ÁLMA AZ ÉN HIVATÁSOM” — „Az élet olyan, mint az Isten és az ember közös tánca. Ezt a táncot az Isten vezeti.” Törő András püspöki titkár mély gondolatait olvashatjuk nemcsak a papi hivatásról.

„AZ EMBER A SZÍVE MÉLYÉN ÖRÖKKÉ ODAVALÓ, AHOL SZÜLETETT.” (Tamási Áron) — Közelkép rovatunkban a keresztény életet élő Rácz Jánost, a EREXPO Kft ügyvezető igazgatóját — az Öröm-hír újság egyik munkatársát — mutatjuk be.

 

Kapható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye római katolikus templomaiban.

 

Öröm-hír Szerkesztőség