2018. július 25., szerda 10:05

Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

Az ajaki Nagyboldogasszony Plébánia közössége, fiatalok és idősebbek 12. alkalommal indultak el Máriapócsra kerékpárral 2018. 07. 17-én.
2018 szeptemberétől iskolánk a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működik, ezért az ez évi zarándoklatunkat katolikus intézményünk diákjainak, dolgozóinak bevonásával szerveztük.
A három napos zarándoklatunk során meglátogattuk Nyírkarászban az idősek otthonában élő szép korúakat, köztük a városunkból származókat. Imával és énekekkel köszöntöttük, majd szentképpel és szívhez szóló gondolatokkal ajándékoztuk meg őket. Baktalórántházára érkezve betértünk a felújított római katolikus templomba, ahol Lázár István atya gitár kíséretével Mária énekeket énekeltünk. Máriapócson az esti mise keretében Németh István tanítását hallgattuk, aki nagy örömünkre újmisés áldásban is részesített bennünket. A késő esti órákban éjszakai rózsafűzért végeztünk a kegytemplom előtti téren, ahol mécseseinket meggyújtva ajánlottuk fel imáinkat szeretteinkért.
Másnap a könnyező Szűzanya oltáránál Zuró József, Gáspár Mátyás és Galsi János atyával görög katolikus liturgián vettünk részt. A délutáni órákban a testi és lelki felüdülésben bízva indultunk Nyírbátorba, a minorita templomba és a Sárkány fürdőbe, erőnket próbára téve a szakadó esőben.
A zarándoklatunk harmadik napján Pásztor Károly atya meghívására, vele közösen jártuk végig a „Házastársak útját”, mely során az imák és a tanítások mélyen megérintették valamennyiünk szívét.
Több mint 100 km kerékpározás után kissé fáradtan, de lelkileg annál inkább megerősödve érkeztünk haza, majd a templom csendjében hálát adtunk minden áldásért és kegyelemért, amit a zarándoklatunk során kaptuk. A Mária légió közössége finom vacsorával vendégelt meg minket.
Hitünkben megerősödve az egyházközségünket szolgáló, összetartó közösséggé kovácsolódtunk a kerékpáros zarándoklatunk során. A jó Isten segítségében és áldásában bízva reménykedünk, hogy a jövőben is eljuthatunk és együtt imádkozhatunk a Szűzanyához.
Köszönetünket fejezzük ki Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyének a támogatásért, munkájukra Isten áldását kérjük.

Gáspár Mátyás
plébános
Bezzeghné Szopkó Ildikó,
Tormáné Kovács Valéria pedagógusokA

  • Galéria:
    • ajak1
    • ajak2