2018. november 26., hétfő 11:03

Idén is meg lehet tölteni az angyalok batyuját – Elindult a Karitász akciója rászoruló gyerekeknek

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti Angyalbatyu elnevezésű akcióját, melynek keretében nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. Az angyalok batyuját december 19-ig lehet megtölteni.
Egyházmegyénkben is várják az adományokat Nyíregyházán, Kossuth tér 10. (Tel: +36 42 950-475), Debrecenben, Szent Anna u. 21. szám alatt (Tel: +36 52 349-605), működő karitász irodában, valamint az egyházközségek karitász csoportjainál.

Az ajándékhoz legelőször is egy jó állapotban lévő, üres dobozra van szükség, melyen fel kell tüntetni, hány éves fiúnak vagy lánynak szánja a csomagot az ajándékozó. A csomagban bármi elhelyezhető, aminek egy gyermek örülhet: játék, mesekönyv, színes ceruza, tisztálkodási szerek, édesség, sapka, sál, iskolai felszerelések, képeslap vagy jókívánság. Romlandó, törékeny vagy folyékony ajándék lehetőleg ne kerüljön a csomagba.

A dobozt úgy kell becsomagolni, hogy szállítható legyen, de ki is lehessen nyitni. Leragasztani nem kell, csak szalaggal átkötni. A biztonsági ellenőrzés miatt a csomagokat átnézik, illetve a Karitász önkéntesei is helyezhetnek el benne plusz ajándékot. A dobozra jól láthatóan fel kell írni, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak készült, például: „10 éves fiú” vagy „6 éves lány”.

Ajándékot természetesen dobozolás és csomagolás nélkül is le lehet adni, ezeket zacskóban a gyűjtőpontokon kell átadni a Karitász munkatársainak, akik becsomagolják. Ha az ajándékozó több édességet vagy játékot ajánl fel, nem egy-egy gyermeknek készít csomagot, azt is a gyűjtőpontra kell elvinni, ahol további gyermekek számára készül belőle ajándék.

Amennyiben valaki postai úton kívánja ajándékát elküldeni, azt a gyűjtőpontok valamelyikének postai címére kell feladni december 10-ig.
Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, akik családlátogatások alkalmával vagy a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával veszik át azokat.
Angyalbatyu online is adományozható a Karitász honlapján keresztül, de az 1356-os adományvonal hívásával is lehet támogatni a gyűjtést.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász
Magyar Kurír

  • Galéria:
    • img.php