2018. december 11., kedd 16:04

Pál, Krisztus apostola film az Apolló Moziban

A debreceni adventi filmes délután következő alkalmán dec. 15-én, szombaton, 16.00 órától Pál, Krisztus apostola c. amerikai történelmi drámát vetítik Debrecenben, az Apolló Moziban.
A filmvetítést után beszélgetés lesz, amelyet Markovics Balázs, a szent Anna-székesegyház káplánja vezet.

A film megtekintése ingyenes, azonban szükséges az előzetes jelentkezés, amit a székesegyház sekrestyéjében vagy a plébánián lehet megtenni. Pál a keresztények hírhedten kegyetlen üldözőjéből vált Krisztus egyik legnagyobb hatású apostolává. Utolsó napjait egy rideg és sötét börtöncellában töltötte, arra várva, hogy végrehajtsák a Nero császár által elrendelt kivégzését. Barátja és orvosa, Lukács meglátogatja az ítélet végrehajtása előtt, pedig Rómába utazásával az életét kockáztatja. Mauritius, a börtön prefektusa ugyanis minden lépését árgus szemmel figyeli. Lukácsnak sikerül lejegyeznie az idős tanító bölcsességeit, amely nyomán aztán létrejöhetett a katolikus egyház, a ma ismert formájában.
A tarsusi Szent Pálról szóló filmben a Passió Jézusaként híressé vált Jim Caviezel is szerepel, mint Szent Lukács, Szent Pált pedig a “Trónok harcából” megismert James Faulkner játssza, a filmet rendezte: Andrew Hyatt.

Öröm-Hír sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • pic_20181024124033_xxck3tbehuf