2018. december 14., péntek 08:48

Megjelent az Öröm-Hír karácsonyi száma

A tartalomból:

„Ébredj ember mély álmodból!” — Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vezérgondolatában többek között azt hangsúlyozza, hogy Jézus Krisztus világra születése számunkra feladatot jelent. Ajándékba kaptuk a létezésünket Istentől, életre hívott bennünket, időt adott, hogy mi is emberré, jó emberré legyünk.

„A családok jövője a szép szeretettől függ” — de milyen ez a szép szeretet? Erről fejti ki gondolatait Felföldi László általános püspöki helynök.

„Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.” Szent Kalkuttai Teréz anya gondolata vezérli az önkéntes beteglátogatókat Debrecenben, akik a kórházban fekvő betegek életét színesítik meg egy-egy alkalommal. Interjúnk Szokolai Katalinnal, a debreceni Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány vezető koordinátorával készült.

Fókuszban az ifjúság! Az őszi Püspöki Szinódus főszereplői a fiatalok voltak. Több írásunk foglalkozik a szinódus üzenetével, valamint e témában megszólaltatjuk az egyházmegyénk iskolalelkészeit, Nagy Zsolt ifjúságreferenst, valamint megismerkedhetünk a fiataloknak szóló Cor-hétvége titkáról is.

Mit jelent a tiszta szerelem? Meg lehet-e élni? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Tokodi László OP atya a fiataloknak szóló előadásában, amely a tiszta szerelemről szóló imaesten hangzott el. Tudósításunkban László atya gondolatait foglaltuk össze.

Hogyan lehet nevelni a tisztaság megőrzésére? Szenes István plébános gondolatai arra világítanak rá, hogy a tisztaság megőrzése egy életformát takar, és része a pasztrorális feladatnak is.

„Egy koronaőr emlékei az 1938-as év jeles eseményeiről.” Az 1938-as év nemcsak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt volt jelentős Szabó Gyula (1911–1986) józsai lakos, koronaőr életében, hanem az erre az évre meghirdetett Szent István-emlékév (1038–1938) miatt is. Ezen jeles események különleges rendezvényei életre szóló élményeiről olvashatunk.

Az Örömhír kapható az egyházmegye római katolikus templomaiban. Az egyházmegyén kívüli megrendeléseket az Öröm-Hír Szerkesztősége postai úton teljesíti.

Öröm-Hír Szerkesztőség

4024 Debrecen, Varga u. 4.
Tel.: 30/240-1482; 30/4454002/312
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Galéria:
    • Örömhír 2018 tél címlap