2019. március 27., szerda 08:28

„Én sem ítéllek el” – A „24 óra az Úrért” a debreceni Szent Anna-székesegyházban

 

Ferenc pápa az Irgalmasság Szentévében (2015) hirdette meg a 24 óra az Úrért elnevezésű áhítatot, amelyet ebben az évben is meghirdetett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa. Az egész napos szentségimádáshoz az egész világon csatlakoznak a hívek.

A nyitó szentmisét Ferenc pápa március 29-én, pénteken 17 órakor mutatja be Rómában, a Szent Péter-bazilikában. Idén János evangéliumának egyik mondata szolgál mottóként: „Én sem ítéllek el” (Jn 8,11). A napon, amit az Oltáriszentség előtti ima és a személyes megtérésre való meghívás fémjelez, Jézusra – az ítélkező tömeggel szemben – úgy tekintünk, mint aki végtelen irgalmasságával a kegyelem és az új élet lehetőségét tárja elénk.

„A Nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton megtartott 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosság gyakorlatát terjeszteni kell az egyházmegyékben. Sokak számára ez jelentheti a szentgyónás lehetőségét, köztük számtalan fiatalnak, akik gyakran ezen alkalommal találják meg az Úrhoz való visszatérés útját: élik át az elmélyült imádság élményét és fedezik föl életük értelmét. Állítsuk újra meggyőződéssel középpontba a kiengesztelődés szentségét, mert ez teszi kézzelfoghatóvá az irgalmasságot. A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz.” (Ferenc pápa: Misericordiae Vultus 17)
2019. március 29–én, pénteken a debreceni székesegyházban is megszervezik a 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosságot.
Ennek programja:

08.45–17.00 csendes szentségimádás
15.00–15.15 irgalmasság-rózsafüzér
17.15–18.00 gyermekkeresztút
18.00 szentmise
18.45-től szempontok lelkiismeret-vizsgálathoz
19.15-től csendes szentségimádás; benne a Boldogasszony Iskolanővérek, majd az akolitusok imaórája, amelynek során híveink húsvéti szentgyónásának elvégzésére több gyóntató pap áll rendelkezésre.
A 08.45–17.00-ig tartó szentségimádás egy-egy órájának megtartását a hívek is vállalhatják.

Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1. kép