2019. augusztus 19., hétfő 11:49

Az egyházmegyei karitász Debrecenben is átadta az iskolakezdési támogatásokat

Mint arról már korábban hírt adtunk, a „Legyen öröm az iskolakezdés!” címmel szervezett országos gyűjtés során befolyt támogatásból az egyházmegyénk családjai is részesültek. Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója a kerületeinkben adta át az adományokat. Augusztus 19-én, a polgári plébániára, valamint Debrecenben a Szent Anna plébániára érkeztek a környező települések karitászcsoport vezetői, akik a pénzadományt (5 000 Ft/család) az otthon szervezett gyűjtés során begyűjtött tanszerekkel, iskolatáskákkal egészítik ki.
A debreceni Szent Anna karitász csoport tagja a Debrecen Megyei Jogú Város Karitatív Testületének, ahol szintén gyűjtést kezdeményeztek a rászoruló családok megsegítésére. Ennek köszönhetően a karitász csoportunk még 20-25 család támogatását biztosítja.
Az egyházmegyénk az országos Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés!” című segélyakcióján befolyt támogatásból egymillió Ft értékű utalványt tudott kiosztani.

A Katolikus Karitász szervezet célja, hogy az országos összefogás során mintegy hatezer gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés első napjaiban.

A szervezet iskolakezdési akciója 2019. augusztus 1-jétől szeptember 15-ig tart.

A Katolikus Karitász a külhoni magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak: iskolatáskákat, tanszereket visz több kárpátaljai és vajdasági településre.
Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

A 1356-os adományvonal hívásával – egy hívás 500 Ft támogatást jelent –, online adományozással pedig a szervezet honlapján – www.karitasz.hu – keresztül támogathatjuk a családokat.
Egy hívás egy színesceruza-készletet, tíz hívás egy iskolatáskát, míg ezer hívás száz gyermek támogatását segítheti. 25 millió forintból ötezer iskolás támogatása valósulhat meg.
A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat, „Iskolakezdés” megnevezéssel: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008.

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1