2019. november 24., vasárnap 20:43

Tárjátok ki szíveteket! – Megkezdődött a Katolikus Karitász adventi jótékonysági akciója

Adventi segélyakció indult „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval november 24-én az egész országban, amelyhez egyházmegyénk karitász csoportjai is csatlakoznak.
A kezdeményezésben minden jó szándékú ember a rászorulók segítségére lehet, hiszen akár egy gyertya megvásárlásával is segíthetnek rászoruló embertársaiknak, szívük kitárásával felmelegíthetik mások hideg otthonát, ünneppé tehetik küzdelmekkel teli napjait, vagy egyszerűen csak a jelenlétükkel enyhítik magányukat.

Azzal, hogy az országos segélyszervezethez tartozó plébániai karitászcsoportok bővülnek, erősödnek, jobban tudják mozgósítani az önkénteseket, így még több rászorulóra tudnak figyelni – hallottuk Écsy Gábor atyát, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki az M1 Ma este híradójában többek között a jótékonysági akció országos kampánynyitó programjáról is beszélt.

Az akció keretében számos adománygyújtó program zajlik. Egyházmegyénk nagyobb városaiban minden nap meleg ételt osztanak, van, ahol egész évben várják a krízis helyzetben élőket.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” programban gyertyákat lehet vásárolni, ezzel támogatva a nehéz sorsban élőket. Egy darab gyertya 120 Ft-ba kerül, így lehetőségük van a segítségnyújtásra azoknak is, akik szintén nehezebb körülmények között élnek. A gyertyákat az egyházközségek karitász önkénteseitől lehet megvásárolni.

Elindult az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció is, amely egyházmegyénk fenntartása alatt működő tíz köznevelési intézmény és két Kolping Katolikus iskola közel 1000 diákja gyűjti kis dobozokba ajándékait a szegényebb gyerekek részére. Az ajándékcsomagok a Karitász önkéntes munkatársain keresztül jutnak el a rászoruló gyerekekhez, családokhoz.

Egyházmegyénk nagyobb városaiban működő bevásárlóközpontokban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület koordinálásával tartós élelmiszert gyűjtenek a karitász munkatársak, akik megszervezik az adományok megfelelő helyre szállítását is.

Az akciókhoz bármikor lehet csatlakozni, a 1356-os telefonszám hívásával, 500 Ft-tal tudjuk támogatni a karitatív szervezet munkáját.

A karitász munkatársak egész évi áldozatos szolgálatának köszönhetően nagyon sok család és egyedülálló ember életét könnyítik meg. Isten áldja meg szolgálatukat!

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • index