2019. december 05., csütörtök 07:50

Az adventi készülődés meghitt pillanatai a debreceni Jézus Szíve-templomban

Szeretet, együttlét, ez volt érezhető november végén a Debreceni Jézus Szíve-templomban, amikor Szegedi Kálmán plébános adventi koszorú készítésére invitálta a novemberi szentmise alkalmával a családosokat.

A hívó szót sokan meghallották, az eredmény örömteli volt. Több család vett részt a programon. Alig fértek el a szülők és a gyermekek a templomhoz tartozó termekben, ahol a kis kezek ügyesen festették a kántor asszony által sütött, mézeskalács karácsonyfadíszként is szolgáló süteményeit, és készítették az adventi koszorúkat.
Az asztal gazdagon megtelt eszközökkel, fenyőgallyal díszített alapokon szalagok és gyertyák, szárított gyümölcsök, kirándulásban gyűjtött tobozok, makkok és vadgesztenyék választéka állt a gyermekek rendelkezésére, amelyekből kreativitásuk eredményeként művészi munkák születtek.

Majd azon a bizonyos estén, szent karácsony éjjelén, amikor a kis fények kigyúlnak, és a szeretet, a Kisjézus megszületését ünnepeljük meleg otthonainkban, amikor az apró szemek lesik, s várják a feldíszített karácsonyfák alatt, vajon milyen apróság bújik meg ajándékként, akkor lesz igazán jelentősége a templomban eltöltött készülődés óráinak.

A sekrestyében ügyes kezek karácsonyi képeslapokat készítettek, gondolván a távol élőkre, akiknek szeretetüket üzenetben küldik el. Már- már idejétmúlt ötletnek tűnik a képeslapküldés, de a szeretetet, ami a lapok soraiban meghúzódik, sohasem lesz maradi.
Advent első vasárnapján a szentmise alkalmával, Kálmán atya megszentelte a szentély előtt kiállított szebbnél szebb alkotásokat, a gyermekek pedig már alig várták, hogy az áldás után magukkal vihessék kezük munkáját.

Ezután Kálmán atya megáldotta az immár 7. éve felállított templomkerti Betlehemet is. Mindig nagy eseményként szolgál ez a csapókertiek életében. Minden este hazajövet, ki-ki megállhat csak megnézni, a kivilágított kis bölcsőt, vagy imádkozva, ráeszmél, hogy itt van Szent karácsony ünnepe.

Nagyon sokan jöttek el a családok közül, a 40 fős csoportot Kálmán atya egy-egy, az eseményről készített fotóval ajándékozott meg.
vRÉ

  • Galéria:
    • IMG_5905-1
    • IMG_5926-1