2019. december 05., csütörtök 08:15

A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészség munkatársai hagyományteremtő céllal gyújtották meg az adventi koszorúk első gyertyáját december 2-án a debreceni Kenézy Kórház Ápolási osztályán.

Az osztályok előterében, a betegek és nővérek körében Gál Judit és Daniné Bíró Éva református kórházlelkészek, Láng Tibor Pálné Erika beteglátogató és Berényiné dr. Felszeghy Márta, a kórházlelkészség vezetője olvastak fel adventi - karácsonyi verseket, rövid történeteket, és a betegekkel együtt karácsonyi énekeket énekeltek.

A betegekben a karácsonyi énekek felidézték korábbi meghitt emlékeiket, és megható volt tapasztalni azt, hogy azok is bekapcsolódtak a közös éneklésbe, akik nehezebben kommunikálnak.
A kórházlelkészség munkatársai karácsonyig minden hétfőn ott lesznek az osztályon, közelebb viszik advent üzenetét azokhoz, akik nem tudják otthon tölteni az ünnepet.

Ugyanezen a napon a Felső-Szabolcsi Kórházban, Kisvárdán három felekezet papjainak jelenlétében Leleszi Tibor polgármester gyújtotta meg az első gyertyát a kórház előterében elhelyezett hatalmas adventi koszorún. Jakabné Harcsa Erzsébet ápolási igazgató üdvözlő szavai után a felekezetek lelkészei egymást követően olvastak bibliai részletet, imádkoztak és elmélkedtek. Ezt követően a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola tanulóinak kórusa adott rövid műsort, majd a kórház dolgozóinak kara énekelt egy karácsonyi dalt. Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, apró süteményekkel kínálták a jelenlevőket. A kórház belső udvarán különleges, életnagyságú betlehem látható. Jövő hétfőn kerül sor a következő gyertya meggyújtására.

Berényiné dr. Felszeghy Márta
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészség

  • Galéria:
    • IMG_20191202_133123-1
    • IMG_20191202_133501-1
    • IMG_20191202_134646-1
    • IMG_20191202_134646