2019. december 05., csütörtök 09:05

„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni adventi filmes délutánokon

A Debreceni Apolló Moziban – hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz – ingyenesen látogatható filmvetítésekkel csatlakoznak az adventhez. December 7-én 16.00 órától az "Interjú Istennel" című filmet vetítik le, amelyet az Evangélikus Gyülekezet által szervezett beszélgetés követ, majd egy héttel később, december 14-én, 16 órától a "Ferenc pápa – Egy hiteles ember" című dokumentumfilm tekinthető meg, a vetítés házigazdája, a debreceni Szent Anna Egyházközösség lesz.

A film megtekintése ingyenes, azonban szükséges az előzetes jelentkezés, amit az Apolló Mozi jegypénztáránál lehet megtenni.

Egy különleges kezdeményezésről is hírt adott az Apolló Mozi vezetősége, amelyet autista gyermekeknek és családtagjaiknak szerveznek. Egy közkedvelt mesefilmet, a Jégvarázs 2. részét lehet megtekinteni egy ún. csendes vetítés keretében, szűrt teremfénnyel és halkabb körülmények között.

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember című dokumentumfilmben Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.

A film azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget. (Forrás: www.port.hu )

Örömhír Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 343646_1024_ferenc_papa__13_