2019. december 16., hétfő 17:49

Először mutattak be szentmisét az egyeki idősek otthonában

Az egyházmegyei kórházlelkészi szolgálat kezdeményezésében Papp László egyeki plébános december 12-én mutatott be szentmisét a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Egyeki telephelyén, az Idősek otthonában – tájékoztatta szerkesztőségünket Berényiné dr. Felszeghy Márta a kórházlelkészi szolgálat koordinátora.

A szentmise előtt izgatott várakozás és ünnepi jó illat töltötte be az egyeki Idősek Otthona folyosóját. A lakók közül többen gyóntak, majd a szentmisében áldoztak – nagy esemény volt, hogy első alkalommal vehettek részt helyben ünnepi szentmisén a lakók és a dolgozók. Az adventben különös figyelmet fordítanak az intézményben a lakók lelki békéjének megőrzésében – hisz az Ünnepeket intézményben, családtagok nélkül tölteni mindig nehéz élethelyzet. Ezért is volt nagyszerű alkalom a Papp László Atya által celebrált énekes szentmise – a gondozók szerint ez a meghatározó élmény még napokig a beszélgetések tárgya lesz az idősek között.

A szentmisét követően rögtönzött szeretetvendégségre került sor, ahol gyümölcsöt és süteményeket kaptak a lakók, majd a kórházlelkészi szolgálat nevében igés lapot és szaloncukrot adtunk ajándékba az egybegyűlteknek.

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • IMG_20191212_084513
    • IMG_20191212_092938
    • IMG_20191212_0929381