2019. december 23., hétfő 11:02

„Tudod-e, hogy nyitva van az ég?” - OLvassa Ön is az ÖRÖMHÍRT, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának karácsonyi számát

A tartalomból:

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök „Tudod-e, hogy nyitva van az ég?” című üzenete arról szól, hogy a mennyország nyitva van mindannyiunk számára, csak rajtunk múlik, hogyan élünk, be akarunk-e lépni, elfogadjuk-e Isten ajándékát, a szeretetet.

A koldus és a király történetéből Papp László egyeki plébános gondolataiban arra világít rá, hogy ha mi, koldusok ragaszkodunk „rongyainkhoz”, bűneinkhez, gyengeségeinkhez, nem lesz részünk a király által felkínált életben.

„A kicsi betlehemi jászol az evangelizálás nagy műve”Ferenc pápa a jászol üzenetéről szóló írásában arra hívja fel a figyelmünket, hogy a jászol, élő evangélium, amely mintegy kicsordul az evangélium lapjairól, és alázatra szólít fel bennünket.

„A visszavonulás természetes része az ember életének” – Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi nyugalmazott püspök atya ebben az évben, december 28-án tölti be a 80. életévét. A vele készült interjúban a püspök atya különleges gondolataiban az időskor ajándékairól és az elmenetelhez való közeledésről beszél.

Csókay András agykutató, idegsebésszel készült – „Az orvos, aki műtét közben is figyel a jézusi inspirációkra” című – interjúban a professzor vall hitéről, imagyakorlatáról, megtapasztalt inspirációkról és a hétköznapi misztikáról.

Eperjes Károly szintén tanít bennünket. 25 éve napi szentáldozó, minden nap két és fél órát imádkozik, rendszeresen böjtöl. „Az eddzés és a meccs, vagyis az ötösfogat ritmusában él”

„Aki munkájával evangelizál Debrecen agóráján” – Bódor Editettel, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft ügyvezető igazgatójával beszélgetünk életéről, szolgálatáról.

Olvashatjuk Böjte Csaba atya gondolatait is, aki a karitász önkénteseit arra buzdítja, hogy hivatásukkal „igazítsák mosolyra a világ arcát”.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és annak debreceni csoportja 30. születésnapját ünnepli ebben az évben. Erről szóló írásunkban az első izgalmas születési évet mutatjuk be.

Kedves Olvasó!

További érdekes írások találhatók az Örömhír karácsonyi számában, kérem, tartson velünk, hogy ezáltal is a lelki gazdagodás ajándékában részesülhessen!

„Dicsőség mennyben az Istennek, békesség földön az embernek!” Szeretettel kívánunk áldott karácsonyt minden kedves Olvasónak!

Az Örömhír kapható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye templomaiban

Kovács Ágnes
Öröm-Hír Szerkesztőség
Debrecen, Varga u. 2
www.dnyem.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 30/240-1482

 

  • Galéria:
    • Örömhír 2019 TÉL címlap