2006. szeptember 25., hétfő 02:00

Szentírásvasárnapján Polgáron

„Az én Bibliám"
A polgári missziós munkán belül a MUKI-misszió kezdeményezései a gyermekek programjait gazdagítják. A Szentírás ünnepét saját „Bibliájuk" elkészítésével tették emlékezetessé, hitoktatóik közreműködésével Szentírásvasárnapja előtti szombaton szeptember 23-án a polgári római katolikus plébánián.

A jelenleg hófehér, tiszta füzet – amelynek oldalaira vasárnapról-vasárnapra szentírási igeszakaszokat helyeznek majd el a gyermekek –, a tanév végére megtelik az Úr tanító gondolataival. Így a Szentírás szavai, keresztény értékei közelebb kerülnek a gyermekek gondolatához, magukénak mondják majd azokat, és végig kíséri őket az egész tanévben, de megőrizve azt és a benne rejlő tanítást, talán egész életükben is. A plébánia munkatársai ezze a kezdeményezéssel bíznak abban, hogy a Szentírás, amely minden kor minden emberének szól, nem egyszerűen tudomány lesz számukra, hanem maga az élet.

Október első vasárnapjától kezdődően minden hittanos gyermek 20 jézusi mondatot kap majd matrica formájában ajándékba a szentmisék végén. A matricákat összegyűjtve a leghűségesebbek a tanév befejezésekor komoly tárgyi jutalomban részesülnek.

Pogi-misszió

Ugyancsak a Szentírásvasárnapjához tartozó kezdeményezésként indult el a pogi-misszió Polgári egyházközségben, amelyben Isten igéjére irányítják a hívek figyelmét. Az ügyes kezű gazdasszonyok 1000 db. pogácsát sütöttek, ezekben egy-egy szentírási mondatot helyeztek el üzenve, hogy „Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten ajkáról való." (Mt 4,4) A hívek személyesen vitték el a pogácsákat a családokhoz.
Kovács Ágnes
sajtóiroda