2007. augusztus 27., hétfő 02:00

Örökfogadalom tétel az iskolanővéreknél

Mi, iskolanővérek idén nyáron egy hetes közös lelkigyakorlatunk végén Debrecenben a Svetits Szent Kereszt kápolnájában ünnepeltük Bencze Ivett M. Regina nővér örökfogadalmát. Ő eddig a pesti Patrona Hungariae Gimnáziumban tanított matematikát, osztálya idén érettségizett. A jövő évtől a makói Szent István Gimnáziumban a matematika mellett fizika és hittan órákat bíztak rá, ill. vezetője lesz az iskolához tartozó kollégiumunknak.
Szerzetesi életünk nem az örökfogadalommal kezdődik, nem is ez a csúcspontja, de ebben az ünnepélyes misében oszthatjuk meg elkötelezett életünk mélységét saját családunkkal, ismerőseinkkel, barátainkkal és az egyház minden tagjával. A szent áldozatot, melyhez szorosan kapcsolódik Istennek adott életünk áldozata, a fogadalmat tevő nővér által meghívott papok és püspökök mutatják be. Idén főcelebránsként jelen volt, ill. a prédikációt mondta Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, koncelebráltak többek között a lelkigyakorlatot vezető Jálics Ferenc jezsuita és Sipos Mihály kármelita atyák.

A debreceni hívek által is jól ismert nővérek közül többen szerzetesi fogadalmuk jubileumát tartották ezen a nyáron: M. Margaréta nővér 50 éve, M. Etelka és M. Magdolna nővérek 45 éve, M. Eszter nővér 35 éve, M. Zsófia nővér 25 éve, M. Cecília nővér pedig 20 éve ajánlotta életét Istennek.

Szabályunk szellemében az evangéliumi tanácsok szerinti életünkben az erőt az egységben és a szeretetben, a biztonságot Isten gondviselésében, az irányt Isten akaratában találjuk meg. Köszönjük, hogy mindennek örömét megoszthatjuk a körülöttünk élőkkel is. Isten áldását kérjük mindannyiukra!

az iskolanővérek debreceni közössége