2007. szeptember 12., szerda 02:00

Háttérimádkozással a városmisszióért Debrecenben

„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Mk. 16, 15.) – kezdet homíliáját Ferenczi Richárd atya hétfőn este Debrecenben a Szent Anna székesegyházban, ahol a város fiataljai háttérimájukkal erősítették a budapesti missziós munkát.
– A missziós parancs nekünk is szól, fontos, hogy támogassuk imánkkal a budapesti városmissziót,a mely nemcsak programokat ad, hanem elsősorban az emberek lelkére igyekszik hatni. Bennünket megerősít a Jézus Krisztussal való kapcsolatunkban, valamint megszólítja a nem hívő embereket is. – Majd a káplán atya utalt a városmisszió „Reményt és jövőt adok nektek!" mottójára és felhívta a figyelmet, hogy ne legyünk reményvesztettek, a magyar embernek van múltja, és tőlünk, fiataloktól függ, hogy lesz-e jövője.

A három órás együttimádkozásra (szentmise, zenés, elmélkedéses szentségimádás) megteltek a padok a templomban, a fiatalok a misszió sikeréért való imádkozásukban, lelkükben is megújultak, erősítették összetartozásukat. A debreceni találkozó agapéval zárult a Szent József gimnázium dísztermében.

Debrecenből egyénileg és szervezetten kisebb csoportok részt vesznek a budapesti városmisszió néhány programján.

Kovács Ágnes
sajtóiroda