2007. november 10., szombat 01:00

Római Katolikus egyetemisták találkozója Debrecenben

A Római Katolikus Egyetemi lelkészség megrendezte a Debrecenben működő római katolikus egyetemi kollégiumok, közösségek, csoportok találkozóját november 7-én este a Szent József Gimnázium épületében.
A találkozót Bosák Nándor megyéspüspök köszöntötte, és kiemelte az egyetemi évek adta közösségteremtő lehetőségét, amely nemcsak a közös tanulásban merülhet ki, hanem alkalom a találkozásokra, tanúságtételekre, de az egymástól való gazdagodás, a lelki javakban való osztozkodás lehetőségét is felkínálja.

A 11 fős szervező-csapat gondos előkészítő munkájának köszönhetően gazdag program várta a szép számban érkező résztvevőket. Mintegy kilenc közösség képviseltette magát a találkozón, ahol játék, táncház, teázás a Csokonai Színház művészeivel és nem utolsó sorban az osztatlan sikert arató nyíregyházi Képmás Zenekar koncertje szórakoztatta a fiatalokat.

Tóth László római katolikus egyetemi lelkész fontosnak tartja a hasonló találkozókat, amely egymás megismerését, a kapcsolatteremtést szolgálja. A hét éve működő lelkészség célja, hogy a plébániai, iskolai közösségeiktől elszakadó, a tanulmányaik miatt Debrecenbe került fiatalok új közösséget találhassanak maguknak, amely a gazdag kulturális programok, karitatív tevékenységek mellett alkalmat nyújt a közös imádságra, a hit átgondolására, is. Igyekeznek megkeresni azokat a lehetőségeket, ahol párbeszédre hívják azokat a fiatalokat, akik valamilyen ok miatt eltávolodtak a vallástól, vagy éppen az igazság keresésének fázisában vannak.

Kovács Ágnes
sajtóiroda