2007. november 28., szerda 01:00

Mikulás járt Déván!

A 2007-es nyaralást követően a nyíregyházi, kisvárdai, ajaki, rakamazi befogadó családok folyamatosan tartották a kapcsolatot a dévai, nagyszalontai, petrozsényi, vajdahunyadi gyermekekkel. Ők már alig várták a találkozást „befogadó családjukkal". November 24-én ragyogó napsütés kísérte autóbuszunkat, mintha a nap is örült volna ennek a találkozásnak.
Délután a nagyszalontai otthonba vittük a szeretet ajándékait, amelyek közül a legnagyobb a gyermekek átölelése volt. Tarsoly Hilda megköszönte kedvességünket és a viszontlátás reményében köszönt el tőlünk.

Dévára délután 5 órára érkeztünk.

Az autóbusz megállását követően nem lehetett elkezdeni az adományok kirakását, mert a nálunk nyaraló gyermekek, mint egy-egy szeretetcsomag borultak ránk, ugrottak az ölünkbe, fonták át rajtunk két kis kezüket. Végre kiraktuk az ajándékokat, köztük a 300 mikulás csomagot, amelybe az ajándékokat az út során az autóbuszban raktuk bele. Mindenkinek jutott szaloncukor, vagy fogkefe, fogkrém, illatos szappan, műzliszelet, vagy tusfürdő sampon. A finom vacsora után Bíró Feri és Dalma, a gergelyiugornyai táborvezetők, zenés vetítettképes előadással idézték fel a nyári közös élményeket. Nehéz volt a gyermekektől este elválni. Reggel már 7 órakor nálunk kukorékoltak, hangoskodtak. Csupa öröm volt minden mozdulatuk. A Krisztus Király ünnepi hálaadó szentmisét Böjte Csaba testvér mutatta be, amelyen áldást kért a segítő családok életére. A szentmisén az éneket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány énekkara énekelte szívet melengetően, lelket emelően. Az elválást megkönnyítette, hogy nyáron ismét találkozunk.

Látszólag adományt vittünk, de sokkal többet kaptunk a dévai gyermekektől. Azt az önzetlen szeretetet, amely annyira hiányzik a világból. Csaba testvér prédikációját idézve legyünk befogadóak, hogy minket is befogadjanak mások a szeretetükbe. Ezen az úton érdemes járni, mert célhoz juttat bennünket. Ez a szeretet útja, melyre hívunk minden jóakaratú embert.

Gégény Béla
és 38 útitársa
a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitászból