2009. szeptember 10., csütörtök 02:00

Ministránsok a Velencei-tónál

Fehérgyarmati, jánkmajtisi és kölcsei ministránsok vettek részt a 2009. augusztus 3-7. között, Velencefürdőn megrendezett egyházközségi ministráns táborban. Agárdról hajóval átkelve a tavon megnéztük pl. Pákozdon a Misszió – a magyar katonák a nemzetközi békefenntartásban 1896-tól napjainkig c. tárlatvezetést, mely interaktív bemutatóval volt egybekötött. A bemuttaó fénypontja volt, amikor felpróbálhattuk az egyes katonai ruházatokat. Székedfehérváron megtekintettük a Szent István Király Múzeum régészeti kiállítását, a Szent István Király Bazilikát, és az altemplomát, valamint a Királyok sírkertjét. Kaszab István sírjánál pedig virágot helyeztünk el.
Isten kegyelme a rossz idő ellenére is ránk mosolygott, és két nap a gyerekek és a felnőttek nagy örömére még strandolhattunk is.

A táborban az egymástól távol lévő, de egy egyházközséghez tartozó, az oltár szolgálatát végző fiatalok megismerkedhettek egymással, s a pihenés mellett jutott szerep a lelki feltöltődésnek is. Reméljük, hogy ezáltal elköteleződésük Jézushoz és az egyházhoz is növekedett.

Dr. Kádár Brigitta és Ruszki Gábor
Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagjai