2012. július 30., hétfő 02:00

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúja Máriapócson

Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspök, 2012. július 29-én vasárnap vezette híveit Máriapócsra, nemzeti kegyhelyünkre, zarándoklatra, hálaadásra.

Az oltárnál, püspök úr mellett szolgált Spillinger Ferenc címzetes kanonok atya, hálát adván ezüstmisés 25 éves pappá szentelésének évfordulójáért, Vitai László nagykállói plébános címzetes apát atya megköszönvén 50 éves papi szolgálatát, Dr. Miklós Dezső címzetes prépost atya, nyugalmazott mátészalkai plébános a 60 éves papi szolgálatát hozta el a Pócsi Szűzanyához, és az 1 hónapja szentelt újmisés papok is koncelebráltak, akik majd aug 1.-én kezdik meg pasztorális munkájukat a szolgálati helyükön. A Szűzanya szeretet-oltalma védelmezze, kísérje mindannyiukat az életükben.

Az evangéliumból a kenyérszaporítás történetét hallhattuk, melyről püspök úr a következőképpen tanított a prédikációjában : A hívő tömeg azért követte Jézust 2000 évvel ezelőtt, hogy elmélyítsék tudásukat Istenről. Mi, mai zarándokok is azért gyűltünk itt össze a Könnyező Szűz lábánál, mert hallottunk az Ő Szent Fiáról, Krisztusról, és vállaljuk a Tőle kapott feladatokat az életünkben.

A kenyérszaporításkor kézbe kapott kenyér, az életünk erőforrása. Az evangélium szerint, 200 dénárnál is nagyobb értékű kenyérre lett volna szüksége, az 5 ezres tömegnek. Jézus, az Eucharisztia lelki táplálékát is kínálja nekünk. Nincs annyi vagyon a Földön, amennyi boldogabbá tehetné az ember életét, mint amilyen teljessé teszi az Eucharisztia szentsége!

A mindennapi életünkben úgy dolgozzunk a mindennapi kenyérért és szeretteinkért, hogy szívünkben végig Jézus tanítását kövessük. Merítsünk az evangélium útmutatásának ajándékából, és álljunk helyt a krisztusi életben. Ámen.

Papp Nóra

 

  • Galéria:
    • K1.1
    • K1.2
    • K1.3
Tovább a kategóriában: « Gyalogosan a pócsi Szűzanyához