2013. október 10., csütörtök 02:00

Kollégiumi kápolnát szentelt fel Bosák Nándor főpásztor Debrecenben

„Kiválasztottam ugyanis, és szentté tettem ezt a templomot, hogy benne legyen nevem mindörökre, és ott is maradjon szemem és szívem mindenkor." (2 Krón 7,16)
Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke ünnepi szentmise keretében szentelte fel az újjá épített debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium kápolnáját a szakkollégium munkatársai és diákjai körében 2013. október 9- én.
A főpásztor homíliájában az elmélyült imára helyezte a hangsúlyt. Jónás példájáról elmélkedett, aki a megszabadulásáért imádkozott a cethal belsejében, valamint utalt az apostolok kérésére, vágyára, akik látva Jézust mélyen imádkozni, kérték őt, hogy tanítsa meg őket is imádkozni. A püspök atya arra kérte a diákokat, hogy az elcsendesedés vágya éljen a szívükben, amikor a kápolnába lépnek, és ott, állandó önvizsgálattal, embertársi kapcsolataik átgondolásával haladjanak Istennel az igaz úton.
A szakkollégium kápolnájában hétfő esténként kompletórium, befejező imaóra lesz, vasárnap este pedig szentmise, amelyen együtt vesznek részt a diákok és az ott dolgozók.

Molnár Katalin
szakmai koordinátor

  • Galéria:
    • IMGP5028_v1