2014. november 28., péntek 01:00

Hittanverseny a debreceni Szent József Gimnáziumban

Hittanversenyt rendeztek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén működő katolikus iskolák között 2014. november 27-én, a debreceni Szent József Gimnáziumban az iskola szervezésében.

Bancsi Zoltán atya, lelkivezető, a verseny főszervezője elmondta, ez év novemberében már elindult egy levelezős hittanverseny: „Küldj egy e-mailt Szent Józsefnek- és ne lepődj meg, ha válaszol" címmel, amely során az egyházmegye hittanosai havonta kapnak feladatokat az éteren keresztül egészen márciusig.

Az egynapos versenyen „Tölts egy délután Szent Józseffel", címmel 21 csapatban három korosztály versengett. A kétfordulós vetélkedő során elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, ahol Jézus élete és különböző bibliai történetek ismeretében mérhették össze tudásukat, valamint kreativitásuk került előtérbe a kincskeresés, szólánc készítés, plakátkészítésben.

Hittanos rajzverseny

A gimnázium a következő időszakra hittanos rajzversenyt is hirdetett „Szent Józsefről Szent Józsefnek" címmel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén működő állami és egyházi általános iskolák 1-6 osztályos tanulói részére.

A verseny témája: Szent József élete és munkássága

Az alkotások mérete: A/4-es vagy A/3-as méret, az elkészítés technikája szabadon választható. Egy pályázó maximum két darab művel vehet részt.

A rajzokat postai úton (vagy személyesen a titkárságon átadva) a következő címre kérik: Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, 4024 Debrecen, Szent Anna u. 17.

A borítékra rá kell írni: Rajzolj Szent Józsefről Szent Józsefnek!

A beküldési határidő: 2015. február 2.

A pályamunka hátoldalán kérjük feltüntetni a jelentkező teljes neve, iskolája, osztálya, e-mail címe és felkészítő tanára neve, e-mail elérhetőségét.

A versenyre a következő korcsoportokban lehet pályázni:

I.kategória: 1-2.osztályosok

II.kategória: 3-4 osztályosok

III. kategória: 5-6.osztályosok

A verseny eredményének kihirdetése várhatóan Szent József ünnepéhez kapcsolódóan március hónap folyamán lesz.

A verseny szervezői: Bancsi Zoltán iskolalelkész és Molnár Zsuzsa, a Szent József Gimnázium munkatársai

Érdeklődni az 52/ 349-849, 30-388-7015 vagy a 30-235-6456-os telefonszámokon lehet.

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_6252-1
    • IMG_6266-1
    • IMG_6268-1