2014. december 02., kedd 17:00

195 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek

195 TONNA TARTÓS ÉLELMISZERT GYŰJTÖTT A MAGYAR ÉLELMISZERBANK EGYESÜLET

40 SZÁZALÉKKAL TÖBB ADOMÁNY GYŰLT ÖSSZE, MINT TAVALY

Budapest, 2014. november 30. – Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 140 városban, 257 helyszínen zajló hétvégi tartósélelmiszer gyűjtése. A kétnapos akció során összesen mintegy 195 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 3500 önkéntes, ez a szám pedig 55 tonnával meghaladja a 2013-as értéket. Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Nagy Ervin, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank közel 30 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2014-es karácsonyi élelmiszer gyűjtése során november 28-án és 29-én a 257 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 195 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 55 tonnával meghaladja a tavalyi értéket. A Tesco, az Auchan, a METRO és a Penny Market áruházakban a szervezet körülbelül 3500 önkéntese, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak mintegy 400 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését. Idén közel 30 000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank munkatársai az élelmiszerüzletekben átadott adományokból.

A jótékonysági gyűjtés jelentőségét hazai hírességek is felismerték: idén Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra mellett Nagy Ervin is csatlakozott a kezdeményezéshez. Hazai sztárjaink az olyan alapvető élelmiszerek mellett, mint a tészta, a rizs vagy a cukor, édességgel is kedveskedtek a rászoruló családoknak. A lakosság adományait – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.

„Nagyon örülünk, hogy az idei évben még többen támogatták a rászorulókat adományaikkal és hozzájárultak ahhoz, hogy az akció ilyen szép eredménnyel záruljon. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden vásárlónak, aki segített adományával, illetve támogatónknak, önkénteseinknek és partnereinknek, továbbá a médiának, akik lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését." – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

További információ és a gyűjtés áruházlistája elérhető az alábbi oldalon:
http://www.elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/karacsonyi_adomanygyujtes.html

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Az Élelmiszerbank 2005 óta, működésének 9 éve alatt, folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank közel 300 000 nélkülözőt lát el 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 33 000 tonna élelmiszert osztott ki közel 13 milliárd forint értékben.

Bővebb információ:
Sczígel Andrea
külső kapcsolatok igazgató

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
mobil +36 30 619 9940
tel/fax +36 1 261 3991
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.