2014. december 03., szerda 01:00

Advent Debrecenben

A Debreceni Advent programjai idén is a város intézményei, az egyházak és civil szervezetek összefogásával valósulnak meg és a Város Karácsonyfája körüli tér szolgál otthonául az ünnepi eseményeknek.
A karácsonyfát hópelyhekkel a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola tanárai és diákjai öltöztették fel és felkerültek Debrecen valamennyi városrészének a kis táblái is az összefogást szimbolizálva.
Évek óta rengeteg adományt gyűjtenek a rászorulóknak a téren. A Város Karácsonyfája mellett felállított „Legyetek jók, ha tudtok" adományházban a Svetits katolikus intézmény munkatársai, diákjai szolgálnak, ahol december 7-ig egy nemes ügyet támogatva, gyűjtést indítottak a Böjte Csaba ferences szerzetes által a „Béke házának" keresztelt keresdi Bethlen-kastély felújításáért. December 7-e után pedig a rászoruló debreceni családok részére fogadják az adományokat, amelyeket a Debreceni Karitászon keresztül továbbítanak.
Az „Add tovább!" házban december 7- 22-ig a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Debreceni Baptista Gyülekezet és a Halápon a Gyermekekért Alapítvány önkéntes munkatársai fogadják a felajánlásokat a rászoruló családok részére.
A karácsonyi forgatagban lehetősége lesz mindenkinek, hogy a karácsonyfa mellett megépített pici kápolnában megálljunk, elgondolkodjunk és lélekben is készüljünk az ünnepekre. Itt kap szállást a fából faragott betlehem is. Hagyomány, hogy a Szentföldről Debrecenbe is érkezik a Betlehemi Láng, amelyet az utolsó adventi gyertyagyújtást követően december 24-ig vihet mindenki magával az otthonába.
Újdonság, hogy idén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft a keresztény felekezetekkel együttműködve egy régi szokást elevenít fel. December 24-én este a város lakótelepeire kántálni hívja és várja mindazokat, akik jelenlétükkel és közös énekükkel a magányosokat szeretnék megajándékozni. Hisszük, hogy az együttlét öröme igazi ajándék lesz a szentestét egyedül töltő emberek számára.

Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_6303-1
    • IMG_6305-1
    • IMG_6312-1
    • IMG_6317-1