2014. december 19., péntek 10:10

Mindent Isten nagyobb dicsőségére!

Hajdúsámsonban 2007 óta működik cigánypasztoráció. Mára már felnőtt egy olyan cigányközösség, melynek középpontjában Krisztus áll. Vasas János akolitus hét éve foglalkozik cigány családokkal. Borsos Tamás cigányszármazású testnevelő tanárral két éve és testvérével, Borsos Dáviddal pedig egy éve vesznek részt a missziós munkában.
A településen nemrég Juhász Imre cigánypasztorációval foglalkozó újfehértói plébánossal létrehoztunk egy alapítványt, amely a szegények és a cigányság felemelkedését célozza meg. Az alapítvány neve is tükrözi a keresztény szellemiséget, amely a munkánkat jelképezi: SÁMSON EREJÉVEL a ROMÁKÉRT ALAPÍTVÁNY. Az alapítvány logója a cigány zászlóból ered, jelképezi a hovatartozást, a kerékben a kereszt a katolikus keresztény szellemiségre utal, és a kéz, amely felemeli és megtartja a kereket, Sámsont jelképezi szimbolikusan, aki az Isten erejével lép fel népe védelmében.
Szeretnénk egy közösségi házat létrehozni, mely a cigányságnak a társadalomba való egészséges integrálódását, a roma fiatalok jövőképének pozitív irányba történő változását segítené elő. Az Alapítvány főbb céljai a cigánypasztoráció, a roma kultúra ápolása, beilleszkedést segítő tréningek, csoportfoglalkozások, előadások, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.
A jövőre nézve bőven van feladatunk. Imádkozunk, és hiszünk az Úr gondviselésében, hogy a missziós központ, amelyet majd létrehozunk a cigánysor közelében, nem csak a katolikus cigánytestvéreinké lesz, hanem az egész sámsoni cigányságé is, s hogy e központ majd összehozza és alakítja a cigányközösséget.
Ha úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd a missziós munkánkat, azt hálásan megköszönjük. Mindent az Úr dicsőségére!


Vasas János akolitus


Hajdú TKSZ: 60600101-11105594
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06 30 236 7321