2015. november 04., szerda 10:19

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Bosák Nándor, a Debrecen—Nyíregyházi Egyházmegye leköszönő megyéspüspöke a Katolikus Újjászületés 300. évfordulójára életre hívott emlékbizottságot 2015. nov. 3-ára összehívta, hogy köszönetet mondjon az emlékév során nyújtott sokoldalú segítségért.

Noha az emlékév decemberben ér véget, és még több rendezvény és a záró alkalom hátra van, az emlékbizottság ezzel befejezi tényleges munkáját.

Az emlékbizottság tagjai értékteremtő módon járultak hozzá az emlékév sikeréhez, ezért Bosák Nándor püspök, apostoli kormányzó a

PRO COMMUNITATE CHRISTIANA DÍJ

adományozásával fejezte ki köszönetét

Dr. Angi János úrnak, a Déri Múzeum igazgatójának, Dr. Bartha Elek professzor úrnak, a Debreceni Egyetem rektor-helyettesének, Dr. Bitskey István professzor úrnak, a MTA rendes tagjának, Bódor Edit igazgató asszonynak, a Főnix Rendezvényszervező Kft ügyvezetőjének, Dr. Orosz István professzor úrnak, az MTA rendes tagjának, Orosz Lőrinc prépost úrnak, a Szent Anna Székesegyház plébánosának, Dr. Papp Klára professzor-asszonynak, a Debreceni Egyetem bölcsészkari dékánjának, Dr. Papp László úrnak, Debrecen polgármesterének és Takács József úrnak, az egyházmegyei könyvtár és levéltár igazgatójának.

Az emlékbizottság záró ülésének alkalmát megragadva, Bosák Nándor ugyanebben a díjban részesíti az emlékév során kimagasló munkát végző Komolay Szabolcs urat, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármesterét, Kovács Ágnes asszonyt, az egyházmegye sajtóreferensét, Zsengellér Tibor urat, a Jubilate Alapítvány elnökét, valamint a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium közösségét.

Keresztesné dr. Várhelyi Ilona asszonyt, az emlékév koordinátorát Bosák Nándor megyéspüspök az egyházmegyei búcsú keretében az évforduló tiszteletére alapított Csáky Imre-díjban részesítette.

 

Debrecen, 2015. nov. 3.

Debrecen—Nyíregyházi Egyházmegye sajtóirodája

 

Tájékoztatásul közöljük az emlékév befejező eseményeinek sorrendjét:

Nov. 5. 16.30 Méliusz Központi Könyvtár: Könyvbemutató

Nov. 13. 11 óra Magyar Nyelv Napja a Szent Anna Székesegyházban

Nov. 15. 19 óra Szent Anna: Virágh András Gábor orgonaművész és a Vox Antiqua hangversenye

Nov. 19. Szent Erzsébet kenyere (Máltai SzSz és a Karitász utcai akciója)

Nov. 27. 9.30 Megyeháza: Tettel—szeretettel II. konferencia (KÉSz)

Nov. 29. 19 óra Szent Anna: A Szent László Kórus é Szotyori Nagy Balázs hangversenye: Mozart C-dúr mise. 

December folyamán, később meghatározott napon II. János Pál nevét adjuk egy debreceni közterületnek.

Dec. 19. Szent Anna: A Sol Oriens kórus és kamarazenekar hangversenye: Mosonyi Mihály: C-dúr mise (debreceni ősbemutató) A hangversenysorozat lezárása.

Dec. 27. 18 óra: Hálaadó szentmise az emlékév önkénteseinek meghívásával.

Free Joomla templates by L.THEME