2017. június 14., szerda 09:43

„Siessünk buzgón az Istenszülőhöz!”

Közel háromszáz gyalogos zarándok indult el Napkorról Máriapócsra

2017. június 11-én, Szentháromság vasárnapján 296-an gyalogos zarándokként indultunk útnak Napkorról Máriapócsra, hogy hálát adjunk életünkért, közösségünkért. A környező településekről, Apagyról, Nyíregyházáról, Nyírpazonyból és Orosról kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, is csatlakoztak, hogy együtt imádkozzunk a 18 km-es úton.

Immár hetedik alkalommal zarándokoltunk szervezett formában a könnyező Szűz Anyához. Zubály Lajos atyától, a zarándoklat vezetőjétől gyakran halljuk: ”A Jóisten szeret minket, jó időt kaptunk.”Az úton meg is tapasztalhattuk Szűz Mária oltalmát, hiszen csodálatos időben, minden baj nélkül, lelkünkben hálával érkeztünk meg Máriapócsra.

A szentmise előtt nemcsak testileg, hanem lelkileg is megtisztulhattunk a gyóntató atyák feloldozása által, így testben és lélekben felfrissülve, terheinket lerakva készültünk a hálaadásra, ami a kegytemplomban délután 2 órakor kezdődött. Az indulási létszám megduplázódott, mivel személyautókkal is érkeztek zarándokok.

A prédikációban Bákonyi János atya a hála fontosságára, értékére, a hálás lelkületre irányította a figyelmünket. Ezúton is köszönjük neki!

Isten adja meg nekünk, napkoriaknak, hogy még számos alkalommal zarándokolhassunk el ilyen szép számmal Máriapócsra, hogy tdjunk hálás szívvel tanúságot tenni hitünkről, reményünkről, szeretetünkről!

Hálaadásunkkal együtt ezzel a kéréssel fordulunk az Istenszülőhöz:

„ Kérd szent Fiad mindnyájunkért, kérj áldást nemzetünknek!

Légy pártfogónk szükségünkben, őrizd meg hitünket!

Szűz Mária egek gyöngye! Add áldásod híveidre!

Drágalátos kezeiddel ölelj minket kebledre!”

Kovácsné Török Tímea

           hittanár

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. február 23. – Péntek (Mt 5,20-26)
    A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: „Ne ölj!” Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk