2017. augusztus 24., csütörtök 15:56

Tapasztalatcserére találkoztak a két egyházmegye központjának munkatársai

A Kaposvári Egyházmegye püspöki hivatalának dolgozói látogattak el a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központjába Varga László kaposvári megyéspüspök atya vezetésével 2017. augusztus 23-án. A két egyházmegye egyidős, hiszen mindkettőt 1993-ban alapította Szent II. János Pál pápa.

Varga László püspök atya — akit ebben az évben május 13-án szenteltek a Kaposvári Egyházmegye püspökévé — munkatársaival azért látogatott el a debreceni hivatalba, hogy egyházmegyéjének átszervezéséhez tapasztalatokat gyűjtsön.  A szintén fiatal Kelet-magyarországi egyházmegye szervezeti felépítése az elmúlt 20 évben már megtörtént, amely folyamos fejlődésen megy keresztül akár a gazdasági, akár a köznevelési, szociális intézményeinek, plébániai hálózatának vonatkozásában.   

Varga László püspök atya többek között az egyházmegye szervezeti felépítéséről és az ezekben felmerülő nehézségekről, célokról kérdezett, amelyre főként Palánki Ferenc megyéspüspök válaszolt. A debreceni főpásztor akár az iskolaátvételeket, akár más területeket érintő válaszában azt hangsúlyozta, a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegyében az elültetett mag, a gyümölcs lassan ugyan — amely néha fájdalommal is jár —, de kezd beérni. A 20-24 éves oktatási intézményeknél már több papi hivatás született, az ifjúság-pasztoráció is kezd megerősödni, a hitoktatás rendszere is lassan stabilizálódik, egy-egy területen működő továbbképzések, lelkiségi mozgalmak is ismertté vállnak, és a plébániai hálózat is kialakult.

A közös eszmecsere a két egyházmegye — a sajtóiroda, EKIF iroda, gazdasági iroda — ugyanazon szakterületek munkatársainak kötetlen beszélgetésével zárult.

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. február 19. – Hétfő (Mt 25,31-46)
    Egy alkalommal Jézus az utolsó ítéletről beszélt tanítványainak: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól,...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk