2017. augusztus 25., péntek 15:23

Varázspálca

A testi és szellemi fejlődés titka az, ha megpróbálunk kicsit más szemmel nézni a világra, mely körbe ölel bennünket. Egy aprócska idilli pillanat, egy kedves szó, vagy egy gyengéd érintés s máris örömtelibb az élet. Mi talán, már nem is értékeljük eme gesztusokat, de vannak, akik boldogan fogadják.

A Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 9. E osztályos tanulói az „Adj egy ötöst” pályázat keretén belül, a „Varázspálca” programmal látogatott el a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei „Kikelet” Egyesített Szociális Intézmény Ápoló – Gondozó Otthonába, Mándokra. Ez egy bentlakásos intézmény a testi és szellemi fogyatékos fiatalok számára. Mintegy 20 fiatalnak állítottunk össze Kerezsi Béláné tanárnő segítségével, egy egész délelőttöt felölelő mozgásos programot.

A versenyszámok nem voltak megerőltetőnek, egyszerűségükben rejlett a siker gyümölcse. Diákjaink és az otthon lakói párokba rendeződtek, hogy segítségünkkel végre tudják hajtani az adott feladatokat, hiszen erre önállóan nem lettek volna képesek testi, vagy szellemi fogyatékosságaik miatt. Zenére bemelegítettünk, sorversenyeken szurkolhattunk egymásnak, majd közösen táncoltunk a sérült barátainkkal. Igen, ők mindannyian a barátaink lettek. Megszerettük őket, azokat, akik mellett elmenvén sokan elfordítják a fejüket, vagy sajnálattal néznek rájuk.
Úgy gondoljuk, hogy ezen pályázat megvalósítása iskolánkban egy, már évekkel ezelőtt elkezdett folyamat része, ami megerősít minket, Szent Lászlós diákokat abban, hogy helyesen cselekszünk, jó úton haladunk. Ez az út a szeretet, az elfogadás, a közös gondolkodás- és cselekvés útja.
Kövess te is minket!
Ragány Fanni 9.E osztályos tanuló


Szent Anna Székesegyház programsorozatai:

Idősek akadémiája

Mediációs alkalmak

Naptár

« Június 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. június 21. – Csütörtök (Mt 6,7-15)
    Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk