2017. augusztus 26., szombat 15:01

Tanév indító intézményvezetői tanácskozást tartott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

2017. augusztus 25-én az egyházmegye 10 köznevelési intézményének igazgatói közössége szakmai tanácskozást tartott, amelyen Palánki Ferenc megyéspüspök is részt vett.

A főpásztor köszöntő gondolataiban örömtelinek nevezte az előző nap megtartott tanévnyitó ünnepséget, és azt kérte az intézményvezetőktől, ez maradjon így egész évben a diákok lelki, testi és szellemi fejlődésének érdekében. A püspök atya hangsúlyozta, az ifjúság-pasztoráció feladata nem a fiatalok szórakoztatása. Az iskola eszköz az ifjúság nevelésében, célja pedig, hogy a fiatalok elkötelezett felnőtt kereszténnyé váljanak, és hasznos tagjai legyenek közösségünknek, társadalmunknak. Erre közösen törekszünk, amely megtapasztalható az intézményvezetők munkáján, hiszen lelkesedéssel, szenvedélyesen szolgálják az ifjúságot.

Ezután Béres Nándor gazdasági igazgató tájékoztatta az intézmények vezetőit a 2017. gazdasági év tapasztalatairól, az elvégzett munka sikerességéről (új bérszámfejtői és könyvelési program került bevezetésre egységesen minden intézményben), az előttük álló feladatokról:a költségvetés módosításának lehetőségéről, az átlagbér alapú támogatás igénylésének és pótigénylésének új „házon belüli” rendszeréről, a pedagógus béremelés utolsó pillérének megvalósításáról.

Molnár Katalin EKIF főigazgató értékelte a 2016/2017. tanévet, amely szakmai anyag felkerül az egyházmegye honlapjára, a törvényi kötelezettségnek eleget téve, 2017. augusztus 31-én. Köszönetét fejezte ki az áldozatos és nagyon eredményes munkáért, amelyet igazolnak az elmúlt évek összehasonlító számadatai, százalékai.

A főigazgató ismertette a 2017/2018. tanév kiemelt feladatait és a tanév helyi rendjét, amely sajátosan, az egyházmegyei intézmények részére készült. Ez az írásos anyag tartalmazza azokat az intézményi feladatokat, jogszabályi hivatkozással alátámasztva és a határidőket havi lebontásban, amelyet a fenntartó részére engedélyezés, véleményezés, jóváhagyás céljából kell megküldeni; az egyeztetéseket le kell folytatni; tartalmazza továbbá a fenntartói ellenőrzések ütemtervét, valamint a gazdálkodással kapcsolatos feladatok időpontjait is.

A 2017/2018. tanév magasabb vezetői megbeszélése hozzászólásokkal és jó hangulatú beszélgetéssel folytatódott, majd a szakmai tanácskozás közös ebéddel zárult.

Molnár Katalin

EKIF főigazgató


Szent Anna Székesegyház programsorozatai:

Idősek akadémiája

Mediációs alkalmak

Naptár

« Június 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. június 21. – Csütörtök (Mt 6,7-15)
    Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk