2017. szeptember 21., csütörtök 09:23

Már kapható az Öröm-hír — a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye lapjának — őszi száma

A tartalomból:

Visszakerült a kereszt az iskola falára — Az ajaki általános iskola keresztjét 1949-ben a kommunista diktatúra kiszolgálói eltávolították. A keresztet azóta is őrizték, és most 2017 szeptemberében kapta vissza a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába került iskola. (13-14. o.)

„Néha fordítva ülünk a lovon, mert nem mi döntjük el, hol akarunk iskolákat működtetni. A kérdés, képes e az Egyház hegyre épített várost építeni.” Dr. Csáky Tibor atya váci egyházmegyés EKIF igazgató tartott —többek között — előadást az egyházmegyei tanévnyitó ünnepségen. (3-7.o.)

25 év alatt tizenkétszeresére bővült az egyházmegyei fenntartású nyíregyházi Szent Imre gimnázium. 69 diákkal kezdték a tanítást, mára már 796 diák tanul a római katolikus intézményben. Ez is azt igazolja, hogy megérte iskolát indítani. (9-10.o.)

Az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet (ELI) újraéled. Felföldi László, a nyíregyházi Magyaron Nagyasszonya-társszékesegyház új plébánosa, aki egyben az ELI új vezetője számol be terveiről. (15. o.)

– „A hullámlovas meglovagolja a tenger hullámait. Ehhez bátorságra és minimális erőkifejtésre van szükség. A hitbeli merészség is ilyen, csak rá kell helyezkedni a „szörfdeszkára”, tartania kell magát az embernek, a többit Istenre kell bízni.” — Interjú dr. Krakomperger Zoltánnal a debreceni Szent Anna-székesegyház új plébánosával. (18-20.o.)

Magyarország készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Törő András püspöki titkárral a kongresszus egyházmegyei koordinátorával beszélgetünk. (24-25. o.)

Az Örömhír kapható az egyházmegye római katolikus templomaiban és plébániáin. Az egyházmegyén kívüli megrendeléseket az Öröm-hír szerkesztősége postai úton teljesíti.

Öröm-hír Szerkesztőség
4024 Debrecen, Varga u. 4.
Tel.: 52/530-451, 30/240-1482
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Naptár

« Október 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300   Máriapócsi búcsúk 2016 2 0
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
 • 2017. október 17. – Kedd (Lk 11,37-41)
  Egyik beszéde alkalmával meghívta Jézust egy farizeus, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és asztalhoz telepedett. Amikor a farizeus látta, hogy Jézus étkezés előtt nem mosott kezet, megütközött rajta. Az Úr ekkor így szólt hozzá: „Ti, farizeusok, tisztán...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál
 • Mécs László-emléknapok
  Az október 14-15-én tartott Mécs László-napok keretében szombaton Dobóruszkában, vasárnap a nagykaposi római katolikus plébániatemplomban emlékeztek meg a papköltőről, a Nagykapos és Vidéke Társulás, valamint a Csemadok nagykaposi alapszervezete szervezésében.
 • Időkapszulát helyeztek el a szegedi Karolina-iskolában
  Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolájában. Az ünnepség során egy időkapszulát helyeztek el az épület falában, amit száz év múlva bonthat fel az iskola majdani közössége.
 • Országos találkozót tartottak a magyar világi domonkos közösségek
  Október 14-én, szombaton tartották a magyar világi domonkos közösségek (Domonkos-rend világi harmadrendje) őszi országos találkozóját Hódmezővásárhelyen.
 • Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!
  Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.
 • Sikeresen zárult az idei 72 óra hazánkban
  Tizedik alkalommal rendezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót, „Több vagy, ha adsz!” mottóval. A közel nyolcezer résztvevő kilencvenhat településen több mint háromszáz szociális, ökológiai és fejlesztő projektet vállalt a három nap folyamán.

Youtube csatornánk