2017. szeptember 26., kedd 14:51

Sirokon tanácskoztak az egyházmegye intézményeinek gazdasági vezetői

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye összesen 12 köznevelési és szociális intézményeinek gazdasági vezetői tanácskoztak 2017. szeptember 20-22-ig Sirokon. A találkozó kiemelt célja volt, hogy megismerkedjenek az intézmények munkatársaival, valamint a szakemberek tájékozódjanak a gazdasági ügyeket érintő változásokról.

Béres Nándor, az egyházmegye gazdasági igazgatója kérdésünkre elmondta, a találkozón többek között a munkatársak feladatairól, a szociális normatíva igénylésről, a költségvetés módosításának a lehetőségeiről, számlatükör bővítéséről, étkezési program automatizálásának a bevezetéséről is tárgyaltak. Továbbá az egyéni kérdésekre is választ kaptak a résztvevők.  Továbbá tájékoztatták a résztvevőket, hogy az egyházmegyei gazdasági iroda tervezi egy új elektronikus kapcsolataratási rendszer kialakítását, amelyen keresztül minden gazdasági vezető láthatja a témában felmerülő kérdéseket, illetve a gazdasági igazgató arra adott válaszát.  Ez megkönnyíti és megrövidíti a kommunikációt.

A gazdasági szakembereket meglátogatta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is, aki szentmisét mutatott be a találkozón.

 A munka, tanácskozás mellett a résztvevőknek lehetőségük volt Sirok és környéke természeti kincseinek a megtekintésére, kirándulásra. Ellátogattak a siroki várba, Magyarország első nemzeti parkjába, a Bükki Nemzeti Parkba, sétáltak az ott található páratlan szépségű 22 hektáros Nyírjes tó környékén, amely természetvédelmi terület országos jelentőségű. A kirándulók az Ilona-völgyi vízesés különlegeségében is gyönyörködhettek, valamint a demjéni kaptárköveket és barlanglakásokat is megtekintették.

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyea

Naptár

« Október 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300   Máriapócsi búcsúk 2016 2 0
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
 • 2017. október 17. – Kedd (Lk 11,37-41)
  Egyik beszéde alkalmával meghívta Jézust egy farizeus, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és asztalhoz telepedett. Amikor a farizeus látta, hogy Jézus étkezés előtt nem mosott kezet, megütközött rajta. Az Úr ekkor így szólt hozzá: „Ti, farizeusok, tisztán...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál
 • Mécs László-emléknapok
  Az október 14-15-én tartott Mécs László-napok keretében szombaton Dobóruszkában, vasárnap a nagykaposi római katolikus plébániatemplomban emlékeztek meg a papköltőről, a Nagykapos és Vidéke Társulás, valamint a Csemadok nagykaposi alapszervezete szervezésében.
 • Időkapszulát helyeztek el a szegedi Karolina-iskolában
  Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolájában. Az ünnepség során egy időkapszulát helyeztek el az épület falában, amit száz év múlva bonthat fel az iskola majdani közössége.
 • Országos találkozót tartottak a magyar világi domonkos közösségek
  Október 14-én, szombaton tartották a magyar világi domonkos közösségek (Domonkos-rend világi harmadrendje) őszi országos találkozóját Hódmezővásárhelyen.
 • Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!
  Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.
 • Sikeresen zárult az idei 72 óra hazánkban
  Tizedik alkalommal rendezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót, „Több vagy, ha adsz!” mottóval. A közel nyolcezer résztvevő kilencvenhat településen több mint háromszáz szociális, ökológiai és fejlesztő projektet vállalt a három nap folyamán.

Youtube csatornánk