2017. szeptember 26., kedd 14:51

Sirokon tanácskoztak az egyházmegye intézményeinek gazdasági vezetői

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye összesen 12 köznevelési és szociális intézményeinek gazdasági vezetői tanácskoztak 2017. szeptember 20-22-ig Sirokon. A találkozó kiemelt célja volt, hogy megismerkedjenek az intézmények munkatársaival, valamint a szakemberek tájékozódjanak a gazdasági ügyeket érintő változásokról.

Béres Nándor, az egyházmegye gazdasági igazgatója kérdésünkre elmondta, a találkozón többek között a munkatársak feladatairól, a szociális normatíva igénylésről, a költségvetés módosításának a lehetőségeiről, számlatükör bővítéséről, étkezési program automatizálásának a bevezetéséről is tárgyaltak. Továbbá az egyéni kérdésekre is választ kaptak a résztvevők.  Továbbá tájékoztatták a résztvevőket, hogy az egyházmegyei gazdasági iroda tervezi egy új elektronikus kapcsolataratási rendszer kialakítását, amelyen keresztül minden gazdasági vezető láthatja a témában felmerülő kérdéseket, illetve a gazdasági igazgató arra adott válaszát.  Ez megkönnyíti és megrövidíti a kommunikációt.

A gazdasági szakembereket meglátogatta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is, aki szentmisét mutatott be a találkozón.

 A munka, tanácskozás mellett a résztvevőknek lehetőségük volt Sirok és környéke természeti kincseinek a megtekintésére, kirándulásra. Ellátogattak a siroki várba, Magyarország első nemzeti parkjába, a Bükki Nemzeti Parkba, sétáltak az ott található páratlan szépségű 22 hektáros Nyírjes tó környékén, amely természetvédelmi terület országos jelentőségű. A kirándulók az Ilona-völgyi vízesés különlegeségében is gyönyörködhettek, valamint a demjéni kaptárköveket és barlanglakásokat is megtekintették.

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyea


Szent Anna Székesegyház programsorozatai:

Idősek akadémiája

Mediációs alkalmak

Szentségimádás iskolája hanganyagok

1. alkalom

2. alkalom

3. alkalom

4. alkalom

Katolikus Karitász adományvonal

Naptár

« Március 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. március 21. – Szerda (Jn 8,31-42)
    Egy alkalommal Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult, és ezt mondta nekik: „Ha megmaradtok tanításomban, akkor lesztek igazán tanítványaim: megismeritek az igazságot, és az igazság majd szabaddá tesz benneteket.” Ők erre tiltakoztak: „Ábrahám leszármazottjai...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk