2017. szeptember 26., kedd 14:51

Sirokon tanácskoztak az egyházmegye intézményeinek gazdasági vezetői

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye összesen 12 köznevelési és szociális intézményeinek gazdasági vezetői tanácskoztak 2017. szeptember 20-22-ig Sirokon. A találkozó kiemelt célja volt, hogy megismerkedjenek az intézmények munkatársaival, valamint a szakemberek tájékozódjanak a gazdasági ügyeket érintő változásokról.

Béres Nándor, az egyházmegye gazdasági igazgatója kérdésünkre elmondta, a találkozón többek között a munkatársak feladatairól, a szociális normatíva igénylésről, a költségvetés módosításának a lehetőségeiről, számlatükör bővítéséről, étkezési program automatizálásának a bevezetéséről is tárgyaltak. Továbbá az egyéni kérdésekre is választ kaptak a résztvevők.  Továbbá tájékoztatták a résztvevőket, hogy az egyházmegyei gazdasági iroda tervezi egy új elektronikus kapcsolataratási rendszer kialakítását, amelyen keresztül minden gazdasági vezető láthatja a témában felmerülő kérdéseket, illetve a gazdasági igazgató arra adott válaszát.  Ez megkönnyíti és megrövidíti a kommunikációt.

A gazdasági szakembereket meglátogatta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is, aki szentmisét mutatott be a találkozón.

 A munka, tanácskozás mellett a résztvevőknek lehetőségük volt Sirok és környéke természeti kincseinek a megtekintésére, kirándulásra. Ellátogattak a siroki várba, Magyarország első nemzeti parkjába, a Bükki Nemzeti Parkba, sétáltak az ott található páratlan szépségű 22 hektáros Nyírjes tó környékén, amely természetvédelmi terület országos jelentőségű. A kirándulók az Ilona-völgyi vízesés különlegeségében is gyönyörködhettek, valamint a demjéni kaptárköveket és barlanglakásokat is megtekintették.

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyea

Naptár

« December 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2017. december 18. – Hétfő (Mt 1,18-24)
    Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József, igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott,...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk