2017. október 11., szerda 10:51

Egyházmegyénk igazgatói is részt vettek a KaPI születésnapján, Budapesten

A Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) 20. születésnapját ünnepelte 2017. október 6-án, Budapesten. Az intézethez tartozó katolikus iskoláik, szerzetesrendek fenntartásában működő oktatási intézmények fenntartói, vezetői, pedagógusai mellett a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye is delegáltatta magát a jeles napon, így Molnár Katalin egyházmegyei EKIF főigazgató vezetésével a közoktatási intézményeink vezetői is bekapcsolódtak a közös ünneplésbe.  Az ünnepi eseményen jelen volt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ünneplő közönség délelőtt hálaadó szentmisén vett észt, amelyet dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatott be a Szent István Bazilikában. A szentmisén a konferencia püspökei, köztük Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is részt vett.  A délutáni órákban a Nemzeti Színházban gálaműsorral folytatódott az évfordulós ünnep, ahol dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Tokár Imre P. János OFM, a KaPI vezetője mondtak ünnepi beszédet.

A gálaműsoron közreműködtek a katolikus iskolák diákjai, ének, vers, néptánc számaikkal, köztük fellépett Kapitány Virág az egyházmegyénk, a nyíregyházi Szent Imre gimnázium diákja is, mint az országos Szent László Énekverseny győztese.

 

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye


Szent Anna Székesegyház programsorozatai:

Idősek akadémiája

Mediációs alkalmak

Szentségimádás iskolája hanganyagok

1. alkalom

2. alkalom

3. alkalom

4. alkalom

Katolikus Karitász adományvonal

Naptár

« Március 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. március 23. – Péntek (Jn 10,31-42)
    Egy alkalommal a zsidók köveket ragadtak, hogy megkövezzék Jézust. Erre ő megkérdezte tőlük: „Sok jótettet vittem végbe köztetek Atyám nevében. Melyik jócselekedetért akartok megkövezni engem?” A zsidók ezt válaszolták: „Nem a jócselekedetért, hanem a...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk