2017. október 11., szerda 10:51

Egyházmegyénk igazgatói is részt vettek a KaPI születésnapján, Budapesten

A Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) 20. születésnapját ünnepelte 2017. október 6-án, Budapesten. Az intézethez tartozó katolikus iskoláik, szerzetesrendek fenntartásában működő oktatási intézmények fenntartói, vezetői, pedagógusai mellett a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye is delegáltatta magát a jeles napon, így Molnár Katalin egyházmegyei EKIF főigazgató vezetésével a közoktatási intézményeink vezetői is bekapcsolódtak a közös ünneplésbe.  Az ünnepi eseményen jelen volt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ünneplő közönség délelőtt hálaadó szentmisén vett észt, amelyet dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatott be a Szent István Bazilikában. A szentmisén a konferencia püspökei, köztük Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is részt vett.  A délutáni órákban a Nemzeti Színházban gálaműsorral folytatódott az évfordulós ünnep, ahol dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Tokár Imre P. János OFM, a KaPI vezetője mondtak ünnepi beszédet.

A gálaműsoron közreműködtek a katolikus iskolák diákjai, ének, vers, néptánc számaikkal, köztük fellépett Kapitány Virág az egyházmegyénk, a nyíregyházi Szent Imre gimnázium diákja is, mint az országos Szent László Énekverseny győztese.

 

Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Naptár

« Október 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300   Máriapócsi búcsúk 2016 2 0
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
 • 2017. október 17. – Kedd (Lk 11,37-41)
  Egyik beszéde alkalmával meghívta Jézust egy farizeus, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és asztalhoz telepedett. Amikor a farizeus látta, hogy Jézus étkezés előtt nem mosott kezet, megütközött rajta. Az Úr ekkor így szólt hozzá: „Ti, farizeusok, tisztán...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál
 • Mécs László-emléknapok
  Az október 14-15-én tartott Mécs László-napok keretében szombaton Dobóruszkában, vasárnap a nagykaposi római katolikus plébániatemplomban emlékeztek meg a papköltőről, a Nagykapos és Vidéke Társulás, valamint a Csemadok nagykaposi alapszervezete szervezésében.
 • Időkapszulát helyeztek el a szegedi Karolina-iskolában
  Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolájában. Az ünnepség során egy időkapszulát helyeztek el az épület falában, amit száz év múlva bonthat fel az iskola majdani közössége.
 • Országos találkozót tartottak a magyar világi domonkos közösségek
  Október 14-én, szombaton tartották a magyar világi domonkos közösségek (Domonkos-rend világi harmadrendje) őszi országos találkozóját Hódmezővásárhelyen.
 • Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!
  Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.
 • Sikeresen zárult az idei 72 óra hazánkban
  Tizedik alkalommal rendezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót, „Több vagy, ha adsz!” mottóval. A közel nyolcezer résztvevő kilencvenhat településen több mint háromszáz szociális, ökológiai és fejlesztő projektet vállalt a három nap folyamán.

Youtube csatornánk