2018. január 12., péntek 14:11

Intézményvezetői és gazdaságvezetői tanácskozást tartott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

2018. január 11-én a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 10 köznevelési és 3 szociális intézményének intézményvezetői és gazdaságvezetői tanácskozást tartottak az egyházmegye  Püspöki Hivatalában.

A magasabb vezetőket Palánki Ferenc megyéspüspök köszöntötte, aki kiemelte az új év kapcsán, hogy a Szentatya a fiatalokra irányította a figyelmet. A világkülönböző részeiből várt fiatalok 2018. március 19. és 24. között tanácskoznak a hitről és az őket övező világról. A fiatalok bejelentett találkozója megelőzi a 2018 októberében esedékes XVI. rendes püspöki szinódust, amely a "A fiatalok, a hit és a hivatástisztázás" címet kapta. A pápai bejelentést követő vatikáni közlemény szerint a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy beszéljenek elvárásaikról és vágyaikról, valamint kétségeikről és aggályaikról a "mai világ összetett történései" közepette. Ezért az egyházmegyei köznevelési intézmények számára is különösen fontos az ifjúság nevelése, a még nagyobb odafigyelés életükre, tanulásukra, közösségi és hitélményeikre.

Béres Nándor, az egyházmegye gazdasági igazgatója megköszönte a 2017. évben végzett áldozatos munkát, az új programok bevezetésének elsajátítását, és tájékoztatta a vezetőket a 2017. évi zárási feladatok, valamint a 2018. évi költségvetés készítéséről. Bejelentette a technikai dolgozók 5 %-os béremelését. Tájékoztatást nyújtott a 2018. évi költségvetés tervezéséhez a diákok és a pedagógusok lelki gyakorlatainak egyházmegyei finanszírozásáról. A fenntartói ellenőrzések 2 intézményben már megtörténtek, várható a folytatása, a technikai lebonyolítás részleteit pontosította igazgató úr. Végül tájékoztatta a vezetőket újabb programok teszteléséről és lehetőségéről — étkezési, munkaidő nyilvántartó, iktató programról —, amelyek nagymértékben megkönnyíthetik a gazdasági munkatársak munkáját.

Az EKIF főigazgatója, Molnár Katalin az elmúlt 5 évben lezajlott törvényességi ellenőrzések tapasztalatairól és tanulságairól számolt be, majd a 2017. december 11-én megtartott KAPI fenntartói tanácskozás intézményekre vonatkozó információit osztotta meg. A 2017/2018. tanév II. félévi feladatainak — a tanév egyházmegyei helyi rendje szerint — egyeztetése következett, amelyben kiemelte, hogy a tanév végére szeretné elkészíteni a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartói stratégiáját, ehhez kéri az intézményi stratégiák alapos átgondolását, az igények megfogalmazását; valamint arra kéri a köznevelési intézmények vezetőt, hogy a tanév végére fenntartói jóváhagyásra készítsék el, aktualizálják az intézményi dokumentumokat (PP, SZMSZ, Házirend). Elkészült az új, egységes tantárgyfelosztás sablon, amely a 2018/2019. tanévtől bevezetésre kerül, s tartalmazza a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 105. § (2) bekezdésében meghatározott tartalmi előírásokat, valamint a képletezéssel megkönnyíti a számolást. A fenntartó képviseletében minden félévi tantestületi értekezleten jelen lesz az EKIF főigazgatója, aki azt kéri, hogy az előző tanévi eredményekkel a jelenlegi eredmények kerüljenek összehasonlításra. Megbeszélésre került továbbá a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókra való odafigyelés, a fegyelmi eljárás rendje, a Honvédelmi Intézkedési Terv készítése. Ez utóbbiról a KaPI tájékoztatást fog nyújtani a februári intézményvezetői értekezleten.

A tanácskozás, amelyen szakmai és gazdasági útmutatókat kaptak a vezetők, közös ebéddel zárult.

 

Molnár Katalin

EKIF főigazgató

Naptár

« Január 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. január 20. – Szombat (Mk 3,20-21)
    Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék,...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk