2018. január 16., kedd 10:33

3 az 1-ben Média-képzés

Az Örömhír Média Alapítvány szervezésében hamarosan elindul az INGYENES 3 az 1-ben médiaképzés”, amely egy kurzus időtartam alatt három: újságíró, fotóriporter és online felhasználásra operatőr szakmát sajátítanak el a résztvevők. A képzést a — Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatásával működő — Örömhír Média Alapítvány az EFOP-1.3.7-17 „A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítése” című pályázat keretében valósítja meg.

 

Jelentkezési határidő: 2018. február 23.

Miért hasznos a képzés a hallgatónak?

Mindhárom szakma alapvető ismerete, és a képzés sikeres elvégzéséről kiállított tanúsítvány a hallgatóknak lehetőséget biztosít a munkavállalásra kommunikációs, újságírói munkakörben a nyomtatott vagy elektronikus sajtó területén, egyházi szervezeteknél és világi cégeknél.

 A képzés munka és egyéb jellegű tanulmányok mellett is végezthető.

Miért hasznos a képzés az egyházmegyei sajtóirodának?

A hallgatóknak a pályázatból finanszírozott képzés elvégzése után lehetőségük lesz, hogy az Öröm-Hír Szerkesztőséget tájékoztassák — az egyházközségük és a környező települések egyházközségeiben, a településen működő egyházmegyei közoktatási intézményben történő — hírértékű eseményekről, és rövid írásaikkal gazdagítsák az Öröm-Hír újság és a most készülő www.orom-hir.hu hírportált cikkek, vélemények megfogalmazásával, profi fotók és videóanyagok elkészítésével.

  Összesen 20 fővel indul a képzés.

 

A 3 az 1-ben Média-képzés — 2018. március 10-tól 2019. február 16-ig

 

Az Öröm-Hír Szerkesztőség az országban egyedülálló módon egy egyházmegyei tudósítói hálózatot tervez létrehozni. A 3 az 1-ben Média-képzést sikeresen elvégző újságíró szakemberek szolgálatukkal, közreműködésükkel a két sajtóorgánumon (Öröm-Hír újság, www.orom-hir.hu) keresztül a környezetükben a jelen kor emberét szólítják meg, professzionális minőségben a közösségi oldalakon megjelent fotó és videóanyagaikkal. Tudósításaikkal különböző társadalmi csoportokat érnek el, különösen a fiatal generáció tagjait, így részt vesznek az újraevangelizálásban.

A jelentkezés feltétele: legalább érettségi vizsga, előnyt jelent hasonló szakirányú egyetemi, vagy főiskolai diploma, valamint számítástechnikai ismeret, internethasználat.

A jelentkezési lap kérésre kapható az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre írva.

A hallgatók kiválasztásának módja: jelentkezési lapok, önéletrajz, motivációs levél (max. 1 oldal) beküldése, szintfelmérő, majd személyes elbeszélgetés, amelyre egyeztetett időpontban kerül sor Debrecenben. A szintfelmérő célja a jelentkezők szakmai rátermettségének felmérése (a feladat: általános tájékozottsági teszt, rövid szöveg nyelvtani, stilisztikai javítása és egy fogalmazás elkészítése lesz).

Kiválasztás kritériumai: empatikus, agilis személyiség, széleskörű érdeklődés, rugalmasság, pontos és igényes munkavégzés.

A képzés helye: Debrecen, Szent József Gimnázium

A képzési idő: 1 naptári év (elmélet + gyakorlat)

A képzés 3 modulból áll: 300 óra újságírói (elmélet és szerkesztőségi gyakorlat), 100 óra fotóriporteri (elmélet és terepgyakorlat), 80 óra videó-operatőri (elmélet és terepgyakorlat) modulokból.

A képzés ütemezése: heti 1 alkalommal, szombatonként, napi 8 órában

2018. március, április, május, június hónapokban az általános, elméleti jellegű képzés mellett elkezdődik a fotóriporteri terepgyakorlat és filmkészítés gyakorlati része is.  Július, augusztusi hónapokban szerkesztőségi gyakorlatra, egyéni ütemezésben egyéb vizsgamunkák elkészítésére van lehetőség. A második félévben (2018. szeptember, október, november, december, 2019. január, február) folytatódik az elméleti és gyakorlati képzés. A képzés modul- és szakvizsgával záródik.

A képzéssel megszerezhető képzettség: újságíró, fotóriporter és video-operatőr alapismereti képesítés

A képzésben résztvevők teljesítménye ellenőrzésének, értékelésének módja: modulzáró vizsgák + záró vizsga

A képzés időtartama: 480 óra 

A képzés várható kezdete és befejezése: 2018. március 10 – 2019. február 28.

Hallgatók önköltségei és a képzéshez szükséges eszközök:

számítógép vagy laptop, digitális fényképezőgép, videókamera vagy okos telefon

A tandíj- és vizsgadíj teljes költségét EFOP -1.3.7-17 pályázati forrásból az Örömhír Média Alapítvány finanszírozza.

A képzés során felmerülő utazási költségek, a tankönyvcsomag (25 000 Ft/fő) a hallgatókat terhelik

Jelentkezési határidő: 2018. február 23.

Beküldendő: jelentkezési lap, önéletrajz, motivációs levél (max. 1 oldal)

Kovács Ágnes Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-30/240-1482


Szent Anna Székesegyház programsorozatai:

Idősek akadémiája

Mediációs alkalmak

Naptár

« Június 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. június 20. – Szerda (Mt 6,1-6.16-18)
    Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat. Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk