2018. április 06., péntek 10:41

Így készültünk húsvétra a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában

„A töviskorona, amit Jézus viselt, jelképe lehet minden gonoszságnak és rossznak. Ám ha az Isten oldaláról közelítjük meg, akkor megható szimbóluma az irántunk tanúsított isteni szeretetnek. Ebből adódóan bár a bűn fonta, de a szeretet hordozta.” – mondta Eiben Tamás atya. Mi is a szeretet jelképévé szerettük volna alakítani, ezért a nagyböjti időszakban a vasárnapi szentmisére ellátogató gyerekek az oltár előtt kitett töviskoronára virágszirmokat helyezhettek el. Az összegyűlt sok-sok szirom egyértelművé tette az üzenetet...

Iskolánk hetedikesei egy pályázat kapcsán felkészültek arra: hogyan tudják kortárscsoportjaikat együttműködésre késztetni, lelki dolgokról elgondolkodtatni. Vízkereszt után most második alkalommal kipróbálhatták a tanultakat. A baráti kapcsolatok fontosságáról, a jócselekedetekről és az együttműködés fontosságáról tartottak társaiknak interaktív foglalkozásokat. Ez idő alatt az alsósok kézműveskedhettek és hazavihették a saját kezűleg elkészített alkotásokat. Az osztályok többsége megfőzte a mi vidékünkön hagyományos húsvéti ételt, a sárga túrót is.

A hetedikesek árnyjátékkal készültek húsvét ünnepére. Jézus keresztútját árnyjáték segítségével, állóképekben mutatták be iskolánk tanulóinak, a szülőknek és később a fülöpi és a geszterédi tantestületnek is. Karácsonykor mi voltunk Geszteréden lelkigyakorlaton, most pedig ők viszonozták a látogatást. Az árnyjáték után Eiben Tamás atya vezetésével lelkigyakorlaton, majd pedig szentmisén vettünk részt.

Nagy csütörtökön Nyíregyházára, az olajszentelési misére látogattunk el, többségében mi pedagógusok.  A gyönyörű templom, a csodálatos kórus, a papok megismételt fogadalma, az olajszentelés különleges szertartása ünnepélyessé tette a szentmisét. Felemelő érzés volt mindennek részese lenni!


NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Július 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. július 20. – Péntek (Mt 12,1-8)
    Húsvét táján az egyik szombaton Jézus vetések között járt tanítványaival együtt. Tanítványai megéheztek, tépdesni kezdték a kalászokat, és eszegették. Ennek láttára a farizeusok megjegyezték: „Nézd, tanítványaid olyant tesznek, amit szombaton tilos...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk