Böjte Csaba atya tart lelkigyakorlatot az egyházmegyei karitász önkéntes munkatársainak
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei karitász minden évben lelki felfrissülésre várja az egész évben ...
„Legyen öröm az iskolakezdés!” – Egyházmegyénk családjai is részesülnek az iskolakezdési támogatásban
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a mai nappal megkezdi az iskolakezdési támogatás kioszt...
Boldogasszony kiállítással kezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debrecen-Nyíregyházi E...
Böjte Csaba atya tart lelkigyakorlatot az egyházmegyei karitász önkéntes munkatársainak
Böjte Csaba atya tart lelkigyakorlatot az egyházmegyei karitász...
„Legyen öröm az iskolakezdés!” – Egyházmegyénk családjai is részesülnek az iskolakezdési támogatásban
„Legyen öröm az iskolakezdés!” – Egyházmegyénk családjai is...
„Uram, jobbodon áll a Királynő arannyal átszőtt ruhában” - Nagyboldogasszony ünnepén Palánki Ferenc megyéspüspök a debreceni székesegyházban mutatott be szentmisét
„Uram, jobbodon áll a Királynő arannyal átszőtt ruhában”...
Boldogasszony kiállítással kezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben
Boldogasszony kiállítással kezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben
2018. április 24., kedd 10:08

A Jó Pásztor vasárnapján

Ez év Húsvét negyedik vasárnapján is ima szállt a papi és a szerzetesi hivatások szentségéért. Aki a hivatásválasztáskor is hallgat Isten örömre hívására, annak megadatik, hogy – a gyümölcsöző tehetségén keresztül- a világ üdvösség eszközévé váljon, és ez által elnyerje boldogsága teljességét.

Ferenc pápa a Hivatások 55. világnapjára szóló üzenetében három fontos lépcsőfokban fogalmazza meg a személyes és az egyházi hivatások ugyanazon lényegét: „meghallani, megfontolni és megélni” az Igét.

Az Úr hívását csak a nyitott lelkűek fogják meghallani, ehhez - a zajos hétköznapjainkban szükséges a megállás, s elengedhetetlen a csend, melyben lelkünkbe mélyedve figyelhetünk az igazi hangra.

Ne elégedjünk meg a hamis nyugalmunkkal, engedjük azt felbolygatni mélyről áradó lelkiismeretünk szavával! Törjük át a közöny szürke falát, lépjük át szokásainkat, nyissuk ki szívünket, s fedezzük fel a számunkra megalkotott személyes hívást! Útválasztás előtt jól megfontolandó, hogy melyik lépésünk vezet az Ő ígérete felé, hiszen Istentől kapott szabadságunk felett mi határozhatunk. Döntéseink helyességét sokszor nehéz megítélni, - az első, benső, fenső hangot elnyomhatja a zajos környezetünk,- ezért ki kell fejlesztenünk magunkban azt a képességet, amellyel Isten sugallatára egyre érzékenyebbek lehetünk, ezáltal a határtalan bizalommal átadhatjuk magunkat a gyöngéd, és gondoskodó Útbaigazítónak!

„Jézus a jelen pillanat újdonságát hirdeti.” Mindig a mai napra fektessük a hangsúlyt, mindig éljük meg a mai nap ajándékát, nem állhatunk tehetetlenül a holnapra várakozva. Mi keresztények felelősséggel tartozunk embertársaink iránt, fontos, hogy tanúságtevő magatartásunkon keresztül Istennek tetsző, jó példát adjunk mások számára. Megmutatva nekik az élet isteni szépségét, és hogy felkeltsük bennük is a vágyakozást a jó irány iránt. Oszlassuk el az útkeresők fölül a tévhitet, ne valami elérhetetlen bűvkörként tekintsenek a keresztények életére! Velünk együtt ők is meghallva, megfontolva, s megélve fedezhessék fel a személyes küldetésüket az Istentől kapott, Istennel töltött mában élve.

Ferenc pápa szavaival: „Az Úr arra hív bennünket, hogy éljünk Ővele, kövessük Őt egy egészen közeli kapcsolatban, közvetlenül szolgálva Neki. És ha tudtunkra adja, hogy arra hív, szenteljük magunkat teljesen az Ő országának, ettől sem szabad megijednünk. Ez szép és nagy kegyelem, ha teljesen és örökre Istennek és testvéreink szolgálatára szentelhetjük magunkat.”

Ezt a kegyelmet őrizve, s megbecsülve, szerető tekintettel fordul hívei felé Papp László egyeki plébános is, aki elérhető tanúságtételével tanítja Isten irgalmasságát. A hivatásában szerepet játszó közössége, a hívek családja ez alkalomból is imacsokorral köszöntötte Laci atyát. Plébánosunk immár ajándékként hordhatja a hortobágyi egy pár csizmáját is, ezzel - kiegészítve az előző évek népviseletre jellemző darabjait- s méltón öltheti magára a teljes pásztorviseletet. Büszkén mondhatjuk Laci atyánkra, hogy olyan, mint a jó pásztor, aki arra kapott meghívást, hogy juhaiért szeretetével ő is odaadja életét.

Pappné Fekete Mónika képviselő testületi tag

Fotó: Papp Ágoston

 • Galéria:
  • IMG_1270
  • IMG_1272
  • IMG_1277
  • IMG_1280
  • IMG_1300
  • IMG_1308
  • IMG_1314

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Augusztus 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31