2018. május 10., csütörtök 09:50

Anyák napja Ramocsaházán a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt katolikus templomban

2018. május első vasárnapján szentmise keretében Lázár István kanonok plébános atya vezetésével a hittanos gyerekek verssel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat.

Az ünneplést szebbé tette egy jó kedvű adakozó ajándéka, aki a Szűzanyának az oltárra rózsaszín szegfűt, az édesanyáknak fehér szegfűt ajándékozott.

A gyerekek köszöntése után a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium tanulói: Linkecs Fruzsina és Balogh Lilla adták át a virágokat a gyerekeknek, hogy köszöntsék édesanyjukat. Az idősebb édesanyákat, nagymamákat pedig ők köszöntötték a szeretet virágaival és kívántak boldog anyák napját.

Régi szép mondás: a szeretetet és a virágot tovább kell adni, akkor szaporodik.

„Ahol szeretet egyetértés ott az Isten.”

A Szűzanyát égi édesanyánkat szép Mária énekekkel köszöntöttük, Lázár István atya gitáros kíséretével felemelő élményt nyújtott a híveknek. Köszönjük ezt a szép napot azoknak is, akik jó szóval, cselekedettel hozzájárultak ehhez a szép ünnepléshez. Adjon a JóIsten erőt, egészséget, békességet egész éven át.

Kérjük, továbbra is a Szűzanya segítségét, oltalmát hazánkra, családunkra, és vezessen el bennünket fiához Jézus Krisztushoz!

 

Kecskés Istvánné

Ramocsaháza

Linkajánló

kurir logo Radio Vaticana logo bonum 
 kat radio  SzentIstvanradio  ujember
mkpk logo 0   vatican  oromhir
cursillo hal kolping
templom logó
LOGO PORTAL2
kepmas
szentkut
 oseinkhite banner180x300 Máriapócsi búcsúk 2016 2 0  szbap
DMK logo 1  nyhmuv kp

Napi evangélium

Napi Evangélium RSS
  • 2018. május 24. – Csütörtök (Mk 9,41-50)
    Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Bizony mondom nektek: Ha valaki csak egy pohár vizet is ad nektek inni azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte jutalmát. Ha viszont valaki csak egyet is bűnre csábít a kicsinyek közül, akik hisznek...

Magyar Kurír friss hírei

Katolikus Hírportál

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk