Péteri program az új tanév elejére – Nemcsak nevelőknek
Olyan időket élünk, amikor igen csábítóan hat a tények egyoldalú beállítása a közbeszédben. A leegys...
Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa szeptember 24-26-ig a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében tesz látogatást
Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa szeptember 24-26-ig a Debrecen-Nyíregyházi ...
A debreceni Szent Erzsébet Otthon lakói, munkatársai Máriapócsra zarándokoltak
2019. szeptember 12-én Szűz Mária neve napjának ünnepén a debreceni Szent Erzsébet Otthon lakói, nap...
A Szent László-örökségút településeit bemutató vándorkiállítás nyílt a Görögkatolikus Metropolia Hivatalban
A Hierotheosz Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat az „Örökség, ami összeköt – ...
Péteri program az új tanév elejére – Nemcsak nevelőknek
Péteri program az új tanév elejére – Nemcsak...
Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa szeptember 24-26-ig a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében tesz látogatást
Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa szeptember...
A debreceni Szent Erzsébet Otthon lakói, munkatársai Máriapócsra zarándokoltak
A debreceni Szent Erzsébet Otthon lakói, munkatársai Máriapócsra...
A Szent László-örökségút településeit bemutató vándorkiállítás nyílt a Görögkatolikus Metropolia Hivatalban
A Szent László-örökségút településeit bemutató vándorkiállítás nyílt a...
2018. június 25., hétfő 14:51

Kisvárdai pedagógusok munkáját ismerték el

Szent Gellért-díjat adományoztak egyházmegyénk két pedagógusának. Kerezsi Béla, a kisvárdai a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményének vezetője az elismerés arany fokozatát, Szokolay Judit, az intézmény óvodájának vezetője pedig az elismerés ezüst fokozatát kapta. A díjat Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök adta át a kitüntetetteknek 2018. június 22-én az iskola tanévzáró ünnepségén.

 

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetésnek méltó rangja van, a dolgozó erkölcsi elismerését és megbecsülését jelenti, akik emberi tulajdonságaikkal, szakmai tudásukkal a testület előtt követendő példát tanúsítanak.

Kerezsi Béla 1993. augusztus 16-tól dolgozik a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményben. Előtte a Tiszabezdédi Általános Iskolában tanított. A Nyíregyházi Főiskolán végzett testnevelés-földrajz szakon 1991-ben, majd 1999-ben testnevelő tanári oklevelet szerzett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen. 2005-ben tett közoktatási vezetői szakvizsgát, majd 2015-ben mesterpedagógus minősítést szerzett. A sport területén kiváló eredményeket ért el kézilabda csapatával. Edzői tevékenységét jelenleg is folytatja és csapatával szinte mindig sikereket ér el.

2011. július 1-jétől lett az intézmény igazgatója. Vezetése alatt az intézmény több épülettel gazdagodott: felépült az új 16 tantermes általános iskola, kibővült az ebédlő és felépült a sportcsarnok. A nagyobb beruházások mellett mindig folytak az intézményben felújítási munkálatok, amelyek hozzájárultak az oktatás feltételeinek javításához. Mára az intézményben elmondható, hogy van kémia – fizika - biológia labor, amely minden eszközzel felszerelt: 4 db 3D nyomtató, csillagvizsgáló és minden olyan eszköz, amelyek a tantárgyak oktatásához szükséges. Minden tanteremben van a tanórai oktatást segítő okos tábla, amellyel a minőségi oktatás megvalósulhat. Felújításra került a Petőfi utcai ház, amelyben az Orsolyita nővérek kaptak elhelyezést, mivel 2017 szeptemberétől iskolánkban a lelki nevelést két orsolyita nővér is segíti. Kialakításra került az angol nyelvi lektor számára is egy lakás, amely mellett elkészült egy másik lakás, amely ideiglenesen a nővérek szállása volt.

Az intézmény képzési szerkezete folyamatosan változik. Jelenleg a két párhuzamos osztállyal működő általános iskola mellett gimnáziumi képzés és szakgimnáziumi képzés folyik. A gimnáziumi képzés 2015. szeptember 1-től indult és mindhárom gimnáziumi osztály emelt óraszámú képzéssel működik matematika-reál tárgyak, informatika, angol nyelv és humán tárgyak bontásban. A szakgimnáziumi profil is változott, hiszen a kereskedelem-marketing szakmacsoport megszüntetésével beindult az ügyvitel szakmacsoport a közgazdaság és az informatika szakmacsoport mellett.

Igen szép eredményeket érnek el a tanulók az informatika oktatás terén, elhozva számos országos, nemzetközi versenyhelyezést. Az általános iskola tanulói körében sokkal színesebbek az eredmények, hiszen a kicsik számos változatos versenyen vesznek részt.

Kerezsi Béla intézményvezetői tevékenysége alatt az óvoda és az iskola gazdagodott, hiszen a környezet építésének, szépítésének következménye, hogy mára igen szép udvarral, épületrészekkel van felszerelve az intézmény. Mindehhez társul a szakmai munka, amelynek eredménye megmutatkozik számos versenyeredményben. Vezetői intézkedései és tevékenysége alapvetően a minőségi munkavégzést, a szakmai munka színvonalának emelését szolgálják. Az oktató-nevelő munka színvonalát, eredményességét - tudatos tervezői és megvalósítói tevékenységével – sikeresen, kiemelkedően és innovatív szemlélettel, s a szülők számára is vonzó módon megvalósította.

A szülők nem csak hivatalos szülői értekezletek, fogadóórák alkalmával vehették fel a kapcsolatot a pedagógusokkal, az igazgató úrral, hanem bármikor megkereshették problémáikkal. Magas szintű szakmai tudása, önmagával és másokkal szemben támasztott követelményszintje tette lehetővé olyan tantestület foglalkoztatását az intézményben, akik az elmúlt években számos megyei, országos és nemzetközi sikereket értek el a tanulókkal.

 

Szokolai Judit óvodavezető közel 40 éve dolgozik óvodapedagógusként.

1985-ben szerzett felsőfokú óvodapedagógusi diplomát Hajdúböszörményben. 1995-től dolgozik a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményben.

1998-tól az óvoda vezetője.

2002-ben közoktatás vezetői szakvizsgát tett.

 

Szokolai Judit munkáját a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség jellemzi. Az óvodába első nagy feladata a kollégáival együtt a helyi pedagógia program megírása volt, melyhez jól összefogta az akkori kis csapatot. A taneszköz-fejlesztés adta lehetőségeket kihasználva a kornak megfelelő eszközökkel fejlesztette az óvodai csoportokat. Az óvoda új épületének átadásáig is folyamatos segítője volt a munkálatoknak.

Mindennapi nevelő munkája során megbízható igényességgel tanítja, neveli a rá bízott gyermekeket. Ismereteinek naprakész frissességéről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzéseken való részvétellel gondoskodik. 

Az óvodát érintő reformtörekvésekben, megújulási folyamatokban is óriási szerepe volt, és van. 

Fejlett empatikus készségének, toleranciájának és érzelmi intelligenciájának köszönhetően – melyek felelősséggel, igazságérzettel párosulnak – mindig a gyermek érdekeit tartja a legfontosabbnak. Nagy szeretettel és odafigyeléssel foglalkozik a gyermekekkel. Tiszteletben tartja a családi nevelést, a gyermekek személyiségének kibontakoztatása érdekében együttműködik a családi házzal.

Segítette és segíti a pályakezdő kollégákat, mentor óvónőként hozzájárul az óvodapedagógus utánpótlás neveléshez. Munkatársaival nagyon megértő, toleráns, ötleteivel szívesen segíti és segítette mások munkáját. Munkáját mély elhivatottsággal végezte, hivatásának élt.

 

Gratulálunk a díjazottaknak, további szolgálatukra kérjük Isten áldását!

 

Öröm-Hír Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 • Galéria:
  • KERO0568-1
  • KERO0572-1
  • KERO0578-1
  • KERO0587-1
  • KERO0588-1
  • KERO0590-1
  • KERO0591-1
  • KERO0592-1
  • KERO0594-1
  • KERO0600-1
  • KERO0604-1
  • KERO0614-1
  • KERO0632-1
  • KERO0679-1
  • SVT-5926-768x512
  • cover

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Szeptember 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Free Joomla templates by L.THEME