Árpád-házi Szent Erzsébet
A középkor egyik legismertebb és legkedveltebb szentje, évszázadok óta nagy tisztelet övezi. Sík Sán...
A szegények nem függeléket jelentenek, hanem teológiai kiindulási pontot
„Amikor az egyház és a keresztény ember rá akar találni a saját arcára, nem tehet mást, mint hogy el...
A szegénység kiált - Üzenet a szegénység világnapjára
„A szegénység nem korlátozódik halk szavakra, hanem kiáltássá válik, ami keresztülhatol az egeken és...
Hálát adtak a föld terméseiért Baktalórántházán
Ha ősz, akkor itt a hálaadás ideje! A munkálkodó ember várja munkájának eredményét, a föld termését,...
Árpád-házi Szent Erzsébet
Árpád-házi Szent Erzsébet
A szegények nem függeléket jelentenek, hanem teológiai kiindulási pontot
A szegények nem függeléket jelentenek, hanem teológiai...
A szegénység kiált - Üzenet a szegénység világnapjára
A szegénység kiált - Üzenet a szegénység világnapjára...
Hálát adtak a föld terméseiért Baktalórántházán
Hálát adtak a föld terméseiért Baktalórántházán
2018. június 29., péntek 13:45

„Ha te felébredsz, Ők is kinyitják szemük!” (Charles de Foucauld)

Első ballagási és tanévzáró ünnepséget tartottak
a nyírtelki Szent Anna Katolikus Általános Iskolában

A nyitány olyan, mint egy szép virágos kert kapuja – első benyomást ad arról, ahová vezet. Intézményünk elindult új fenntartónkkal és egyházmegyénk római katolikus iskoláival együtt az új tanév felé 2017 szeptemberében. A „mi nyitányunk” a tanévnyitó volt, amelyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Molnár Katalin EKIF főigazgató, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Szekeres József Nyírtelek Város polgármestere, Kiss Tibor plébános, az iskola lelki vezetője, önkormányzati képviselők, az egyházak képviselőinek jelenléte tett ünnepélyessé számunkra. Ez az indítás előkészítette tartalmilag és hangulatilag azt a cselekménysort, amely e szép kertben - a közös kaput átlépve - ránk várt.
A 2018. június 23-án megtartott a tanévzáró már beszámoló volt egy igazán tartalmas és sikeres tanévről

A végzőseink ballagásával kezdődött az első része az ünnepségünknek, melynek során a nyolcadikosok elbúcsúztak iskolánktól, és mi szeretettel engedtük útnak őket.
Horváth-Bócsi Irén intézményvezető asszony a következőképpen beszélt erről:
„Az intézményünkben töltött évek során számtalan inspiráló élmény ért titeket: tapasztalat, tudás, barátság, napi bánatok, örömök. Sok olyan közös élményben volt részünk, amelyre nagyon büszkék vagyunk és szívünkbe zárva tovább őrizzük. Kinőttétek testben, értelemben és lélekben is az általános iskola kereteit és eljött az idő, hogy tovább lépjetek, mert az útnak még nincs vége, sőt most kezdődik igazán. Történelmi pillanat ez azért is, mert katolikus intézményként ez volt az első tanévünk.”
A vezetőség, a tanári kar és a tanítványaink ars poeticájává is vált, az az igazgató asszony által elmondott néhány sor, amely így hangzik: „Katolikus iskolában nemcsak a személyes méltóságnak kell megfelelni, hanem a magasabb rendű erkölcsi felelősségnek is.” Az igazgatónő beszédében Tamási Áron gondolatával gazdagította a végzős diákok úti csomagját: „Sohase feledd azt, hogy az értékes élet alapja a szeretet és a békesség, utána a türelem és az emberi megértés.”
A nyolcadikosoktól a hetedikes diákok is elbúcsúztak, majd új, „szentannás” zászlónkra emlékszalagot kötve a ballagók átadták a lobogót a ballagtató tanulóknak.

Az ünnepség második részében Horváth-Bócsi Irén igazgatónő az elért eredményeket méltatta, jutalmat adott át a tanulóknak, szülőknek és a pedagógusoknak. Továbbá kitért a tanulás fontosságára, hangsúlyozta az eredményességet, és azt az összefogást és segítségnyújtást, ami nélkül ez a tanév nem sikerülhetett volna ilyen teljességgel. Megköszönte a szülők bizalmát és iskolánkért végzett áldozatos közösségi munkájukat.
„A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, mint fenntartó, Nyírtelek város önkormányzata, a polgármesteri hivatal dolgozói, a KEDVES Ház Kollégium, a Szociális Szolgáltató Központ, a Közösségi Ház és Könyvtár, a Nyír-tel-Szol Nonprofit KFT, az Egészségház alkalmazottai, orvosaink, az óvoda és bölcsőde vezetője és dolgozói, nem utolsó sorban az egyházak helyi vezetői, hitoktatói mindannyian részesei az egész éves jól előkészített, megtervezett és színvonalas munkánknak.
Köszönjük az együttműködést!”
Városunkban, több mint háromszáz tanuló kapta kezébe a bizonyítványát, akik között sokan kitűnő eredménnyel zárták az évet. Lelki nevelés terén is mérhető a gyerekek fejlődése, egy tanév elteltével is. Arről beszélt záró nevelési értekezletünkön Kiss Tibor lelki vezetőnk is, hogy „nem az a cél, hogy mindenki kitűnő legyen, hanem, hogy mindenki emberré váljon.”

Zagyva Klára tanár,
Szent Anna Katolikus Általános Iskola, Nyírtelek
egyházmegyei média-képzős hallgató

 • Galéria:
  • ballagás2
  • vzáró1
  • vzáró2
  • vzáró3
  • vzáró4
  • vzáró5

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« November 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30