Egészen szép vagy Mária – Énekekkel köszöntötték a Szűzanyát Debrecenben
Máriát dicsérő népénekek hangzottak el a rózsafüzér hónapjában, 2018. október 20-án, Debrecenben a S...
Az imádság olyan, mint a levegővétel, vagy a szívverés - Lelkigyakorlaton vettek részt a kisvárdai katolikus köznevelési intézmény dolgozói
„Lelked igazi otthona a Csend. Rejtelmek szentélye, melyben készen vár az üzenet.”(Simon András)
Mindannyian küldöttek vagyunk - Október 21-e a világmisszió napja
"Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!" – mondta Jézus a tanítványainak. E felhívást követi...
„Azért van könnyű dolgunk, mert óriások vállán állunk” - Radics Dávid OFM tartott előadást Egyeken
Egyekről Egyekre című jubileumi előadás sorozatunk október 17-ei vendégeként Radics Dávid ferences a...
Egészen szép vagy Mária – Énekekkel köszöntötték a Szűzanyát Debrecenben
Egészen szép vagy Mária – Énekekkel köszöntötték a...
Az imádság olyan, mint a levegővétel, vagy a szívverés - Lelkigyakorlaton vettek részt a kisvárdai katolikus köznevelési intézmény dolgozói
Az imádság olyan, mint a levegővétel, vagy a...
Mindannyian küldöttek vagyunk - Október 21-e a világmisszió napja
Mindannyian küldöttek vagyunk - Október 21-e a világmisszió...
„Azért van könnyű dolgunk, mert óriások vállán állunk” - Radics Dávid OFM tartott előadást Egyeken
„Azért van könnyű dolgunk, mert óriások vállán állunk”...
2018. október 09., kedd 09:10

A Lélek erőterében - Zarándokház szentelés és bérmálás Jánkmajtison

Egy kisebb katolikus közösség életében, mindig meghatározó jelentőségű, amikor püspököt köszönthetnek körükben. Nem volt ez másként, 2018. október 07.-én sem, amikor Bosák Nándor nyugalmazott püspök látogatott el hozzánk, Jánkmajtis középkori templomába, hogy a szépen felújított, a csonka-Szatmár katolikus hitéletét bemutató egyháztörténeti gyűjtemény épületét, valamint a plébániából kialakított „Jánki Lukács Zarándokázat megáldotta és plébánia közösségeink 7 fiataljának kiszolgáltatta, a bérmálás szentségét.

A szentmise kezdetén a hívek nevében Gyöngyösi László, a bérmálkozó fiatalok nevében pedig Dobos Alpár köszöntötte püspök atyát. A szentmisében a bérmálkozók olvasták a napi szentírási részleteket. A bérmálás szentségének kiszolgáltatása előtt Bosák Nándor püspök — kapcsolódva a napi evangéliumhoz —, a hit és a család fontosságáról beszélt. Örömét fejezte ki a bérmálkozó fiataloknak, amiért a Szentlélektől indítva, igent mondtak Isten hívó szavára.
A püspök atya hangsúlyozta, a fiatalok döntésük szerint a szeretet útján akarnak továbbhaladni másokkal együtt járva, egy közösségben. Hiszen a keresztény hit, közösségi élet. A közösségben megtapasztalhatják azt, hogy együtt vagyunk másokkal, együtt járunk másokkal és segítjük egymást. Mindezeknek az értékeknek legfontosabb színtere a keresztény család.
A szentmise végén a bérmálkozott fiatalok köszönetet mondtak püspök atyának a szentség kiszolgáltatásáért, és Bökő Péter plébános atyának a lelki vezetésért, a felkészítésért. Természetesen, köszönet és hála illet mindenkit, akik bármilyen módon hozzájárultak az alkalom méltóságteljes megünnepléséhez.

Az ünnepség méltó befejezése volt, az egyháztörténeti gyűjtemény épületének és a felújított plébánia-zarándokháznak a megáldása. A zarándokház tavasztól őszig, a táborozni vágyó hittancsoportok, egyházi iskolák lelkigyakorlatos csoportjai és egyéni elcsendesedésre vágyó hívek számára kíván szállás és lelki hajlék lenni.
Az ünnepség végén, a hívek szerény agapé keretében adtak hálát a Jóistennek a gyönyörű időért, az együtt eltöltött ünnepi órákért. Tudjuk, a ránk bízott munka nem ért véget: a házat és a közösségi teret élettel kell betölteni, s ez csak a Lélek megszentelő és szolgálatra hívó erőterében lehetséges. Ezzel a lelkülettel szeretnénk szolgálni, a hozzánk betérőket a jövendőben.

Rostásné Gocs Rozália
fotók: Kicska Bence

 • Galéria:
  • IMG_4103
  • IMG_4141
  • IMG_4244
  • IMG_4246
  • IMG_4258
  • IMG_4270
  • IMG_4273

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Október 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31