Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg Egyeken
„Otthont a Kisdednek” című pályázat során született pályamunkák kiállítására került sor 2019. decemb...
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József Gimnázium diákjai – Egyedi színházi műfajban közösségi problémát dolgoztak fel
A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium önkéntes diákjai in...
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni adventi filmes délutánokon
A Debreceni Apolló Moziban – hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz – ingyenesen látogatható filmv...
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészség munkatársai hagyományteremtő céllal gyújtották ...
Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg Egyeken
Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg...
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József Gimnázium diákjai – Egyedi színházi műfajban közösségi problémát dolgoztak fel
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József...
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni adventi filmes délutánokon
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni...
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra...
2019. február 13., szerda 09:52

KELET keleti szemmel

A Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében február 8. és 10. között rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját (KELET), amelyen Törő András püspöki titkár, a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója, diákjai és munkatársai is részt vettek. A közös gondolkodás jegyében telt a hétvége, ahol megismerkedhettünk egy jól működő kollégiumi csapattal, hozzánk hasonló gondolkodású, tettre kész fiatalokkal, Győr utcáival és történelmi vonatkozásaival.

A debreceni csapat számára a Püspökvárban és környékén megtett séta nem csak látványosság és egy múltba tekintő városnézés volt, hanem a találkozások órája. Az itt töltött időt három személy befogadó mosolya kísérte: Veres András győri megyéspüspök közvetlensége, Németh László püspöki helynök vendégszeretete és Apor Vilmos vértanú lelkülete töltötte meg a szívünket örömmel. Ezen a délutánon a főpásztor és a helynök atya személyében újabb példaképekkel találkoztunk, akik az egyházi élet örömteliségét közvetítették számunkra, azt a megélést, amely az egyház barátságos, személyes, mély és hiteles oldalát domborítja ki. Mindeközben pedig egy olyan élet elevenedett meg számunkra Apor Vilmos vérrel áztatott ruhaereklyéjének jelenlétében, amely megerősített minket a cselekvő hitben.

Hálásak vagyunk, hogy győri látogatásunk során egy olyan vértanú emlékét fedezhettük fel, akinek lelkipásztori programja bennünket is kitartásra nevel: „A lelkekért való munka, a lelkek iránt való szeretet és lángolás, az a vágy, hogy mindenkinek mindene legyen, teszi a papi életet széppé és minden áldozatra képessé.” Ezek a szavak mindenki számárára hordoznak buzdítást függetlenül attól, hogy milyen életállapotban vannak vagy éppen milyen munkát végeznek.

Ezt a vezérszálat vitte tovább a vasárnap bemutatott szentmisén Veres András püspök, aki egy fontos útravalót hagyott meg a fiataloknak: „Legyetek ember-halászok!”. Mit is üzent ezzel számunkra? Ezzel a felszólítással bátorította a fiatalokat, hogy merjenek igent mondani a küldetésre, amely magában hordozza a felelősséget másokért, azért, hogy mások is megismerjék Isten irgalmas szeretetét. Bíztatott bennünket, hogy éljünk azokkal a lehetőségekkel, amelyeket Isten épít bele mindennapjainkba, és merjük felfedezni a hatalmát, azokban a helyzetekben is, ahol az emberi erő megtörik.

A vidám hangulatban eltöltött hétvégért hálásak vagyunk Törő András atyának, aki egy percre sem hagyja, hogy fiataljaiban megtörjön a lendület, amely megtölti tartalommal és jó kedvvel a fiatalok életét, hogy aztán példaként tudjanak ők is szolgálni, felelősséget vállalni, tovább adni, ember-halászok lenni!

Szilágyi Eszter

 • Galéria:
  • apor vilmos ereklyéje-1
  • apor vilmos ruhája-1
  • apor vilmos-1
  • győr látkép3-1
  • pápai szék emléktábla-1
  • pápai szék-1
  • püspöki ruha-1
  • püspöki udvar-1
  • püspökség-1
  • szent lászló kollégiumban-1
  • veres andrás püspök-1
  • városnézés1-1
  • városnézés1
  • városnézés2-1
  • városnézés3-1
  • városnézés6-1
  • városnézés7-1

Free Joomla templates by L.THEME