Bemutatták az „Életre szóló Szeretet” programot a III. Életvédő Konferencián Pócspetriben
Bemutatták az „Életre szóló Szeretet” programot a III....
„Egészségfejlesztés és az életvédelem kapcsolata a fiatalok körében” – Dr. Fodor Ákos belgyógyász-szakorvos előadása az Életek az életért – III. Életvédő Konferencián Pócspetriben
„Egészségfejlesztés és az életvédelem kapcsolata a fiatalok körében”...
„Visszatérés Emmauszból Jeruzsálembe. Közös felelősségünk a felnövekvő nemzedékért” – Szenes István atya előadása az Életek az életért – III. Életvédő Konferencián Pócspetriben
„Visszatérés Emmauszból Jeruzsálembe. Közös felelősségünk a felnövekvő nemzedékért”...
„A fiatalok nemcsak a jövőben akarnak élni, meg akarják élni a jelent is.” Bosák Nándor püspök atya az élethivatásról beszélt az Életek az életért – III. Életvédő Konferencián Pócspetriben
„A fiatalok nemcsak a jövőben akarnak élni, meg...
2019. február 21., csütörtök 12:04

„A világosság a sötétben világít.” - Magánimádság Mindszenty József hercegprímás boldoggá avatásáért (2019.02.15.KVI)

Mint ahogy Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek közleményében olvashattuk: „Ferenc pápa jóváhagyta azt a határozatot, amely megállapítja, hogy Isten Szolgája, Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket.
Ezentúl tehát hivatalosan is tiszteletreméltónak nevezhetjük őt. Fontos lépés ez a boldoggá avatás felé, hiszen most már az imameghallgatások és csodák felülvizsgálata kezdődik. Ennek pozitív eredménye megmutathatja, hogy Mindszenty bíboros személyére nemcsak úgy tekinthetünk, mint példaképünkre, hanem hathatós közbenjárásával támogatni is tud minket.
Hosszú évtizedek imádsága és munkája után különös kegyelem számunkra Egyházunk legfőbb hatóságának elismerése. Ezért hálás köszönetet mondunk a Szentatyának és tovább folytatjuk imádságunkat, hogy tiszteletreméltó elődünket, aki minden szenvedést vállalva, rettenthetetlen hűséggel szerette Istent, Egyházunkat és népünket, mielőbb a boldogok sorában ünnepelhessük.”


E hír hallatára született meg egy magánimádság, amelyet szeretettel ajánlunk a kedves olvasók figyelmébe:

Jézus Krisztus, Világ Világossága!

A te példaadásod erejéből viselte el Mindszenty József bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása, a megaláztatásokat és a testi-lelki szenvedéseket a kommunizmus idején.
Neki is, mint neked, osztályrészéül adatott övéi árulása, amikor nemcsak a megtévesztett honfitársai, hanem szeretett egyházának vezetői sem álltak ki mellette. Következetesen küzdött az igazságért, de az ellenséges hatalom a végsőkig megszégyenítette. Ezt is engedelmesen viselte, és imádkozott kínzóiért is.
Bár keserűség és fájdalom töltötte el lelkét, mégis mindvégig hű maradt egyházadhoz és a magyarsághoz. Minden szorongatásában Te voltál menedéke, és szenvedésedből erőt merítve kereste mindhalálig az isten- és emberszolgálat lehetőségét.
Add, hogy érdemeiért a katolikus egyház hivatalosan is szentjei között tisztelhesse, és mielőbb megtörténjék boldoggá avatása, hiszen te tanítottad: „boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa” (Mt 5,10).

Amen.

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 38746

Free Joomla templates by L.THEME